2020-05-31 14:24

Israel: Mahmoud Abbas a anunţat un guvern palestinian de uniune naţională

 |  23:01
Israel: Mahmoud Abbas a anunţat un guvern palestinian de uniune naţională

Palestinienii au anunţat formarea unui Guvern susţinut atât de Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), cât şi de organizaţia teroristă Hamas. Noul Executiv are 17 miniştri şi este condus de premierul Rami Hamdallah.

Preşedintele Mahmoud Abbas a anunţat luni un Guvern de uniunea naţională sub conducerea premierului în exerciţiu Rami Hamdallah. „Odată cu formarea unui Guvern de uniune naţională, anunţăm încetarea divizării palestiniene, care a dăunat mult cauzei naţionale”, a explicat Abbas la sediul preşedinţiei palestiniene din oraşul Ramallah. Alcătuit din 17 miniştri, personalităţi independente şi din tehnocraţi, Cabinetul are parte de susţinerea grupării teroriste Hamas. De altfel, Hamas a salutat Guvernul ca o unire politică a „tuturor palestinienilor”.

Formarea Guvernului de palestinian de „uniune naţională” a fost aspru criticată de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, informează Mediafax. El a acuzat noul Guvern că prin cooptarea mişcării Hamas va sfârşi prin a consolida terorismul. „Hamas este o organizaţie teroristă, care cheamă la distrugerea Israelului”, a declarat Netanyahu. Politicianul israelian a cerut comunităţii internaţionale „să nu se grăbească” în a recunoaşte noul Executiv.

Hamas şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) au semnat pe 23 aprilie un acord de reconciliere. Cele două organizaţii arabe încearcă astfel să încheie perioada de divizarea politică începută în 2007. Hamas domină Fâşia Gaza, în timp ce OEP conduce Cisiordania. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine