2019-10-23 05:35

Israel: Motivul pentru care zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Tel Aviv

 |  12:22
Israel: Motivul pentru care zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Tel Aviv

Zeci de mii de manifestanți au participat sâmbătă, la Tel Aviv, la "Marșul Rușinii", un protest îndreptat împotriva corupției și a aprobării, într-o primă formă, a unei propuneri de lege care l-ar putea proteja pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în investigațiile în care este suspect, transmite EFE.

Participanții s-au adunat pe bulevardul Rothschild, de unde au mers până la piața Habima, scandând contra lui Netanyahu și a corupției guvernului.

Conform estimărilor televiziunii israeliene 10 și ale organizatorilor, aproximativ 20.000 de oameni au luat parte la manifestație.

Protestul a fost organizat de liderii sociali care convoacă de mai multe luni o demonstrație săptămânală anticorupție, numită de asemenea "Marșul Rușinii", în apropiere de reședința procurorului general al statului, Avichai Mandelblit, pe care îl acuză că nu cercetează cu celeritate cazurile în care se presupune că este implicat șeful guvernului.

Manifestația de sâmbătă a avut loc la câteva zile după ce coaliția guvernamentală israeliană a aprobat, într-o primă formă, o lege ce i-ar împiedica pe anchetatorii Poliției să transmită procurorului recomandările lor, după finalizarea unei investigații, atunci când este vorba de oficiali de rang înalt.

Dacă va fi aprobată, reglementarea le va interzice de asemenea acestora să divulge orice informații și concluzii către mass-media, ceea ce ar împiedica publicul să afle, de exemplu, dacă poliția a recomandat punerea sub acuzare a unui politician care se prezintă la alegeri în calitate de candidat.

Conform AFP, Parlamentul israelian va examina luni, într-o a doua și a treia lectură, propunerea legislativă în cauză. Potrivit inițiatorului acesteia, David Amsalem, din partidul Likud al premierului israelian, viitoarea lege nu vizează decât să protejeze drepturile și reputația suspecților, potrivit Agerpres.

Netanyahu, citat de Reuters, s-a descris ca o victimă a unei vânători politice de vrăjitoare și a precizat despre cazurile sale: "Nu va fi nimic deoarece nu a fost nimic".

El a denunțat o tentativă de "puci" din partea presei și a stângii, mai scrie AFP.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la persoane foarte bogate, iar o altă investigație încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui ziar israelian pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului respectiv.

Netanyahu a negat mereu orice neregulă și s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere.

În fruntea guvernului din 2009, după un prim mandat între 1996 și 1999, Benjamin Netanyahu a depășit 11 ani de putere și ar putea bate recordul de longevitate al lui David Ben Gurion, fondator al statului Israel, dacă actualul său mandat va fi dus până la capăt, în noiembrie 2019.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-03Parerea ta...

ANONIM
03 Dec 2017

SA MEARGA IOHANIS SA-L REZOLVE PE NETANYAHU CA EL E MAESTRU IN A DEMITE ''PENALII'' POATE-L AJUTA SI LULUTZA
SPARTAN
03 Dec 2017

Ne dau lectii astia
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Dec 2017

ha ha ha BiBI prietenul lui DRac-nea si trompeta Firea............ce sa vezi o clica de infractori internationali...i-au dat seama si evreii pe cine au votat.......pe dracul cu coarne si cu coada....hahaha stupid people.....dracul s-a imbracat in sef-rabin si face pe smekerul.....votati cu BIBI ...ca sa va ia dracu....in primu rand ca pe BIBI il cheama MILEKOWSKI si este parte intr-o grupare satanista impreuna cu ANGELA KASSNER-MERKEL............DRACU cu COARNE si cu CoADA
LEVST.
03 Dec 2017

Indiferent de eventualele probleme interne si indiferent de perceptia internationala, israelul este cea mai interesanta si chiar cea mai importanta natie de pe pamant(***), desi oficial-ca natie- tanara, conduce lumea de peste 2 mii de ani si impreuna cu vechii lor cuceritori(pentru un timp), vechii romani, mai nou italieni) au ridicat cea mai noua si cea mai puternica natie d pe pamant, USA, natie care este bratul cel puternic al lui Israel(*** iar regional-desi fara resurse- este excat cum a promis dumnezeu alel petec de pamant, adica "tara unde curge laptele si mierea", Israelul are cea mai mai buna economie ,cea mai complexa si reprezinta un magnet pentru muncitori chiar din tarile vecine, cu resurse mult mai bune decat ei.Iar -ca factor de baza- alaturi de Japonia, solidaritatea este factorul succesului de nediscutat)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray