2020-07-08 17:55

Israelul are Guvern de dreapta: Netanyahu conduce o nouă echipă

 |  21:36
Israelul are Guvern de dreapta: Netanyahu conduce o nouă echipă

Discuțiile pentru formarea unui nou Executiv israelian s-au finalizat cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului limită de 6 mai. Deși se va confrunta cu probleme de o mare gravitate, Guvernul Netanyahu se va bucura doar de o susținere firavă în Parlament.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a reușit să formeze o nouă coaliție de guvernare după aproape două luni de negocieri intense. Liderul Căminului Evreiesc, un partid naționalist și religios din Israel, Naftali Bennett, a confirmat pe contul său de Twitter alcătuirea unui nou Executiv sub conducerea liderului conservator, informează Mediafax. „Acum Israelul are un guvern”, a scris politicianul israelian. Viitorul Guvern va fi prezentat săptămâna viitoare în fața Knesset-ului, legislativul statului Israel. Doar 61 dintre cei 120 de deputați din Knesset vor susține Guvernul: dreapta din Likud, naționaliștii din Căminul Evreiesc, ultraortodocșii din Iudaismul Unit al Torei, Shas și centriștii din Kulanu.

Noul Executiv Netanyahu va avea de a face cu mari provocări, relatează Agerpres. Un viitor acord internațional în domeniul nuclear cu Iranul, refacerea legăturilor cu Statele Unite, ofensiva diplomatică a palestinienilor și amenințările constante la adresa securității statului sunt doar câteva dintre problemele cu care se va confrunta Netanyahu.

Colonizarea

Fragilitatea actualei coaliții ar putea duce la o intensificare a presiunilor privind extinderea coloniilor evreiești, susținută intens de Căminul Evreiesc, dar denunțată de comunitatea internațională și partea palestiniană. Organizația non-guvernamentală de extrema stângă „Peace Now” a anunțat joi că autoritățile israeliene au aprobat construirea a 900 de locuințe pentru coloniștii din Ramat Shlomo, o colonie din Ierusalimul de Est. Acordul ar fi fost convenit înaintea finalizării negocierilor de guvernare conduse de premierul Benjamin Netanyahu. Ierusalimul de Est este revendicat de palestinieni, dar este văzut de evrei ca parte din capitala indivizibilă a statului Israel. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz