2019-08-17 18:31

Israelul forțează un nou conflict cu palestinienii

 |  13:18
Israelul forțează un nou conflict cu palestinienii

Primăria israeliană a Ierusalimului a dat avizul final pentru construirea a 566 de locuințe în trei cartiere de colonizare în Ierusalimul de Est, la două zile după preluarea funcției de către președintele american Donald Trump, informează Agerpres, citând AFP și Reuters.

Permisele de construire a acestor locuințe fuseseră blocate la sfârșitul lui decembrie la cererea premierului israelian Benjamin Netanyahu, în așteptarea sosirii lui Trump la Casa Albă, a declarat pentru AFP Meir Turgeman, președintele comisiei privind construcțiile și planificarea pentru municipalitatea Ierusalimului.

Administrația fostului președinte american Barack Obama a avut o atitudine critică față de acțiunile de colonizare ale Israelului în teritoriile palestiniene, însă Trump a anunțat, deja, referitor la acest subiect, că națiunea israeliană „trebuie tratată cu mai mult respect”.

Există o Rezoluție Consiliului de Securitate al ONU, care cere Israelului să stopeze construcția de locuințe în teritoriile ocupate, însă Israel a anunțat că nu se va supune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-22

In legatura cu acest articol...

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, cercetat penal pentru corupţie

SUA și Israel, în pragul unui conflict diplomatic. Trump promite să „respecte” statul evreu

ISRAELUL sfidează ONU și va continua colonizarea Teritoriilor Palestiniene

Al-Jazeera a dat LOVITURA la Londra! Ce dezvăluire BOMBĂ face televiziunea din Qatar
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray