2019-10-22 22:47

ISRAELUL, în contact cu ROMÂNIA pentru mutarea Ambasadei la IERUSALIM. Care este a doua țară, după SUA, care deja a luat decizia

 |  16:09
ISRAELUL, în contact cu ROMÂNIA pentru mutarea Ambasadei la IERUSALIM. Care este a doua țară, după SUA, care deja a luat decizia

Israelul este în contact cu "cel puţin 10 ţări, dintre care unele din Europa" pentru a muta ambasadele la Ierusalim, a declarat viceministrul israelian de Externe, Tzipi Hotovely, citat de AFP, informează News.ro. Radioul public citează surse diplomatice israeliene prin care anunţă că România, Honduras, Filipine şi Sudanul de Sud se află printre ţările care ar putea să aibă o asemenea iniţiativă.

Preşedintele Guatemalei, Jimmy Morales, a urmat decizia omologului său american Donald Trump care a anunţat transferul la Ierusalim a ambasadei ţării sale în Israel, o decizie salutată luni de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit căruia şi alte ţări ar putea urma, scrie AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia importantă a Guatemalei şi a prezis că şi alte ţări vor urma acest exemplu.  

"Şi alte ţări vor recunoaşte Ierusalimul şi vor anunţa transferul ambasadelor lor. O a doua ţară a făcut-o şi repet: vor urma şi altele, nu este decât un început şi este important", a declarat el într-un comunicat. 

Viceministrul istraelian al Afacerilor Externe, Tzipi Hotovely, a afirmat că Israelul este în contact cu "cel puţin 10 ţări dintre care unele din Europa", fără a preciza care sunt acestea. Radioul public citează surse diplomatice israeliene prin care anunţă că Honduras, Filipine, România şi Sudanul de Sud se află printre ţările care ar putea să aibă o asemenea iniţiativă. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că România ar trebui să-şi mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, aşa cum au făcut şi Statele Unite ale Americii, susţinând că toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorii şi personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. 

România a exprimat vot de "abţinere” în cadrul Adunării Generale a ONU, precizează MAE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-26Parerea ta...

VFD
26 Dec 2017

mai sigur tel aviv-ul ca nu te implici shi tu in conflict.
LEVST.
27 Dec 2017

odata rostogolit bolovanul, va prinde pe multi, asa si cu aceasta problema, pana la urma majoritatea tarilor il vor urma pe Trump, este normal ca o tara sa-si aleaga orasul pentru ambasade, asa ca se pot da arabii cu koorul de nisip cat vor, nu prea mai exista cale de intoarcere...insa "graba " lui dragnea, mi se pare mai degraba o expunere de slugarnicie, de vreme ce Romania "s-a abtinut" , la ONU...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Dec 2017

asta ne mai trebuie...sa ne trezim cu bombe si teroristi pe cap.........faci damblaua lui Netaniahu si dupa aia se razbuna toti islamistii pin Romania....ia sa va tineti voi teroristii acasa,nu-i mai trimiteti si prin Romania...Romania nu are niciun fel de litigiu religios cu arabii si nu ar trebui sa ne implicam in TaMPENiILE religioase speculate de Netaniahu...............Eu am auzit ca Austria vrea sa-si mute ambasada la IErusalim....ha ha ha....sa se duca toti teroristii la viena...sa asculte muzica simfonica
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray