2019-11-18 06:25

Italia: 146 de refugiaţi, evacuaţi din Libia după intensificarea luptelor pentru Tripoli, au sosit în Italia

 |  09:21
Italia: 146 de refugiaţi, evacuaţi din Libia după intensificarea luptelor pentru Tripoli, au sosit în Italia

Un avion având la bord 146 de refugiaţi evacuaţi din Libia a aterizat luni pe un aeroport din apropierea Romei, Italia devenind astfel prima ţară care primeşte refugiaţi după intensificarea luptelor din apropierea capitalei Tripoli, potrivit informaţiilor furnizate de Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi Filippo Grandi, transmite dpa.

"Acum este crucial ca şi alte state să răspundă acestui gest şi să ofere locuri pentru refugiaţii prinşi în conflict care sunt evacuaţi", a declarat Grandi.

Evacuarea celor 146 de persoane a fost coordonată de ministerul libian de interne în colaborare cu autorităţile italiene. Printre persoanele evacuate se află 46 de copii separaţi de familiile lor. Aceştia provin din Etiopia, Eritreea, Somalia, Sudan şi Siria, conform informaţiilor apărute în presă, scrie Agerpres.

Libia este o ţară de tranzit pentru mii de migranţi. Refugiaţii trăiesc în multe cazuri în condiţii inumane în centrele de detenţie din Libia. Potrivit ONU, peste 3.300 de persoane aflate în centre se află acum în pericol din cauza luptelor.

Ofensiva generalului Khalifa Haftar începută în aprilie, care vizează preluarea controlului asupra capitalei, a stârnit temerea înrăutăţirii conflictului din Libia.

În luptele din apropiere de Tripoli şi-au pierdut viaţa cel puţin 278 de persoane, potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray