2019-10-17 23:32

Italienii VOTEAZĂ de zor pentru alegerea membrilor Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. Coaliția lui BERLUSCONI, marea favorită

 |  12:15
Italienii VOTEAZĂ de zor pentru alegerea membrilor Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. Coaliția lui BERLUSCONI, marea favorită

Urnele de vot s-au deschis dimineaţa în Italia pentru scrutinul legislativ de alegere a membrilor Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. Peste 50,7 de milioane de cetăţeni italieni sunt chemaţi la urne duminică.

Potrivit ultimelor sondaje, formaţiunea antisistem Mişcarea 5 Stele se va poziţiona pe primul loc, fiind creditată cu peste 26-28% din intenţiile de vot, urmată de Partidul Democrat (centru-stânga), cu peste 21-22%. Însă o coaliţie formată din partidul Forza Italia (centru-dreapta, condus de fostul premier Silvio Berlusconi, 16-18%) şi din formaţiunea radicală Liga Nordului (extremă-dreapta, 13-15%) probabil va încerca să formeze viitorul guvern al Italiei. Partidul Liber şi Egali (LeU) este creditat cu 5-6%, iar formaţiunea Fraţii Italiei (FdI) cu 4,5-5%. Astfel, este de aşteptat o victorie a alianţei de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi, care însă nu-i va asigura însă şi majoritatea parlamentară.

"Toate sondajele de opinie în zona centru-dreapta arată că pragul de 40% poate fi atins. Sunt convins că putem ajunge şi la obiectivul de 45%, mizez pe contribuţia conaţionalilor noştri din străinătate. Coaliţia noastră, cu forţele de centru-dreapta, este solidă, deoarece se bazează pe idei şi proiecte comune, precum şi pe o istorie de colaborare pozitivă de zeci de ani ", a declarat Silvio Berlusconi într-un interviu acordat site-ului de ştiri America Oggi.

În vârstă de 81 de ani, Silvio Berlusconi nu poate deţine din nou, deocamdată, funcţia de premier al Italiei deoarece are o condamnare prin care i se interzice acest lucru. El a evocat posibilitatea desemnării pentru funcţia de prim-ministru a lui Antonio Tajani, actualul preşedinte al Parlamentului European, care s-a declarat onorat de propunere. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray