2020-07-07 00:15

Japoneza Kane Tanaka, cea mai vârstnică persoană din lume, a împlinit 117 ani

 |  18:00
Japoneza Kane Tanaka, cea mai vârstnică persoană din lume, a împlinit 117 ani

Cea mai vârstnică persoană din lume, japoneza Kane Tanaka, a împlinit duminică 117 ani, sărbătorindu-și ziua de naştere într-un centru pentru persoane vârstnice din Fukuoka, în sudul Japoniei, relatează Reuters.

Tanaka a fost sărbătorită de membrii personalului şi de prietenii ei de la cămin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea locală TVQ Kyushu Broadcasting.

Tanaka, a cărei zi de naştere a fost pe 2 ianuarie, a gustat din tortul pregătit pentru petrecere. "Gustos. Mai vreau", a spus ea cu zâmbetul pe buze.

Guinness World Records a recunoscut-o anul trecut pe Kane Tanaka ca fiind cea mai vârstnică persoană din lume şi cea mai vârstnică femeie din lume. Omologarea oficială a recordului de către Guinness World Records a avut loc pe 9 martie, în oraşul Fukuoka.

Tanaka s-a născut prematur în 1903 şi s-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922, potrivit Guinness World Records. Cuplul a avut patru copii şi a adoptat un al cincilea.

Vârsta record a lui Tanaka este simbolică pentru îmbătrânirea rapidă a populaţiei Japoniei care, alături de scăderea natalităţii, provoacă îngrijorări cu privire la deficitul de forţă de muncă şi perspectivele creşterii economice, notează Reuters.

Numărul bebeluşilor născuţi în Japonia a scăzut cu aproximativ 5,9% anul trecut, ajungând la mai puţin de 900.000, pentru prima dată de când guvernul japonez a început să compileze date în 1899, potrivit Ministerului nipon al Bunăstării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz