2019-11-19 02:41

Jens Stoltenberg: Rusia are de ales între cooperare și confruntare

 |  15:48
Jens Stoltenberg: Rusia are de ales între cooperare și confruntare

Statul rus are de ales între cooperare și înfruntare, în opinia lui Jens Stoltenberg, secretar general al NATO. Acesta a explicat că bunele relații între Vest și Rusia sunt în interesul ambelor părți.

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu acordat Dagens Naeringsliv, un cotidian din Norvegia, că Rusia are de ales în relația sa cu Occidentul între cooperare și confruntare. „Cred că perioada de după războiul rece a arătat că toți au câștigat de pe urma cooperării. De aceea, cooperarea ar trebui continuată. Frontierele și comerțul deschise, precum și încrederea au făcut posibilă reducerea cheltuielilor militare și o cooperare care a fost în avantajul tuturor”, a precizat fostul premier norvegian. El a adăugat că Moscova „nu ar fi văzut o amenințare în faptul că un stat sau altul ia decizia democratică de a adera la NATO sau UE” dacă nu ar fi renunțat la cooperarea cu statele occidentale. Jens Stoltenberg a mai spus că Occidentul nu a dat dovadă de vulnerabilitate în raport cu Rusia, informează Agerpres. „Sunt convins că, într-o perspectivă pe termen lung, ne-am demonstrat forța, unitatea și capacitatea de a găsi o poziție comună pe marginea problemelor importante, în pofida contradicțiilor și disputelor”, a mai opinat reprezentantul NATO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-28Parerea ta...

STRATEG
28 Mar 2015

Ba sion Tenberg Ion mare sef OTAN poate ar fi bine sa va bateti putin mai mult in Strimtoarea Bering . Lemn pentru cosciuge si cruci , va dam noi , gratis , daca nu aveti voi pe teren .
CROCODILUL FLAMAND
28 Mar 2015

puschea pe limba....terminati dreaqu cu razboaiele....
UTOPI
28 Mar 2015

Nea Jane mare sef , cite piese componente are un Kalasnicov si in cit timp i-l montezi ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray