2019-10-15 06:57

Joe BIDEN, fostul vicepreședinte american, și-a anunțat OFICIAL intrarea în cursa pentru Casa Albă

 |  15:03
Joe BIDEN, fostul vicepreședinte american, și-a anunțat OFICIAL intrarea în cursa pentru Casa Albă

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat joi, în mod official, intrarea în competiţia pentru învestitura democrată în vederea alegerilor din 2020 pentru Casa Albă, după mai multe luni în care a evitat să-şi clarifice intenţiile, transmit agenţiile internaţionale de presă, preluate de Agerpres.

Biden, un moderat, porneşte ca favorit în sondaje în tabăra democrată, care numără deja 20 de competitori. „Valorile fundamentale ale acestei naţiuni (...), poziţia noastră în lume (...), însăşi democraţia noastră (...), tot ceea ce constituie America se află în pericol. De aceea, astăzi îmi anunţ candidatura pentru (funcţia de) preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Joe Biden, într-un mesaj video postat pe Twitter.

Mesajul critică atitudinea actualului preşedinte faţă de adepţii supremaţiei albe, menţionând reacţia controversată a lui Donald Trump faţă de marşul 'Unite the Right' al extremiştilor de dreapta şi contraprotestele de la Charlottesville, Virginia, când Trump a declarat că au fost „oameni buni de ambele părţi”. „Ne aflăm într-o bătălie pentru sufletul acestei naţiuni”, a mai spus Biden, descriind preşedinţia lui Trump ca „dezgustătoare”. Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, un veteran al politicii americane, are o carieră definită de cei peste 30 de ani ca senator din partea statului Delaware, de expertiza sa în domeniul relaţiilor externe şi de relaţiile pe care şi le-a construit în calitate de vicepreşedinte al lui Barack Obama. Biden, aflat acum la a treia tentativă de ajunge la Casa Albă, îşi va face prima apariţie electorală luni, cu prilejul unui eveniment sindical la Pittsburgh.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray