2020-04-06 00:20

Julian Assange, Chelsea Manning și Edward Snowden - nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace 2020

 |  13:00
Julian Assange, Chelsea Manning și Edward Snowden - nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace 2020

Un grup de 17 membri ai ai Bundestagului german i-a nominalizat pe Julian Assange, Chelsea Manning și Edward Snowden pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2020.

„Acești oameni curajoși nu trebuie inculpați, ci trebuie recunoscuți și onorați pentru activitatea lor civică și pentru apărarea drepturilor omului. În timp ce criminalii de război și acoliții lor trebuiesc să fie trași la răspundere.

Considerăm că Assange, Manning și Snowden trebuie recunoscuți pentru contribuțiile lor fără precedent la căutarea păcii dar și pentru sacrificiile lor imense pentru promovarea păcii în lume”, se spune în expunerea de motive adresată de grupul de parlamentari germani către Comitetul Nobel.

Odată cu dezvăluirea crimelor de război americane din Afganistan și Irak dar și a programului global de supraveghere a serviciilor secrete americane, cei trei au „expus arhitectura războiului și au consolidat arhitectura păcii”, se mai arată în documentul adoptat de Bundestag în 31 ianuarie 2020.

De menționat că și-n anul 2014 doi politicieni norvegieni l-au propus pe Edward Snowden la Premiul Nobel pentru Pace. Astfel, fostul angajat al CIA Edward Snowden a fost nominalizat de doi politicieni ai partidului de stânga socialist, Baard Vegar Solhjell, fost ministru al Mediului, și Snorre Valen. Aceștia au declarat că dezbaterea publică și schimbările politice în urma denunțurilor lui Snowden au „contribuit la o ordine mondială mai stabilă și pașnică”.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-08

Documente:Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
08 Feb 2020

iar mafiotul SOROS care profita de pe urma razboaielor impreuna cu MERKEL trebuie nominalizati la premiul AL-QAIDA din BERLIN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine