2019-07-21 13:45

JUNCKER, președintele Comisiei Europene, a anunțat când se va RETRAGE. Vezi ce spune despre pericolul BREXIT

 |  22:19
JUNCKER, președintele Comisiei Europene, a anunțat când se va RETRAGE. Vezi ce spune despre pericolul BREXIT

Marea Britanie va încerca să divizeze procesul decizional european în negocierile pe tema Brexit, avertizează preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declarându-se favorabil unui model al Uniunii Europene cu mai multe grade de integrare şi sugerând că nu va candida pentru un nou mandat.

Juncker insistă pentru aprofundarea politicii comunitare de apărare, dar manifestă "flexibilitate" în privinţa participării la alte sisteme comunitare, spre exemplu la zona euro. "Unde se poate, de ce nu am putea funcţiona mai diferenţiat?", a spus el în interviu.

Jean-Caude Juncker a reiterat că probabil nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Europene. "Nu voi candida din nou", a spus el, în contextul în care mandatul actual se va încheia în 2019.

Jean-Claude Juncker a pledat pentru combaterea "adversarilor" Uniunii Europene, cerând intensificarea acţiunilor de contracarare a populismului.

Jean Claude-Juncker a exprimat dubii că statele membre UE vor avea o atitudine unitară în negocierile cu Marea Britanie pe tema Brexit.

"Marea Britanie va încerca să divizeze procesul decizional la nivelul celor 27 de state membre UE. Cele 27 de state membre nu ştiu încă, dar britanicii ştiu bine ce abordare să aibă. Ar putea promite unei ţări A un lucru, ţării B alt lucru şi ţării C altceva, astfel că se va ajunge să nu existe un front comun în negocieri", a declarat Jean-Claude Juncker, într-un interviu acordat postului german de radio Deutschlandfunk, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray