2020-07-14 14:19

Jurnalistă ORBITĂ pe viață

 |  20:57
Jurnalistă ORBITĂ pe viață

USA Today, o reţea ce cuprinde mai multe publicaţii din SUA relatează povestea a zeci de jurnalişti care au fost atacaţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că mulţi dintre aceştia s-au legitimat.

O jurnalistă a orbit pe viaţă, după ce a fost atacată de poliţia din SUA. Fotograful freelancer Linda Tirado a scris pe Twitter că a fost lovită cu un glonţ de cauciuc în ochiul stâng, în Minneapolis, şi a mers la spital pentru o intervenţie de urgenţă. Într-un update ce a urmat după câteva ore, aceasta a scris că nu-şi va mai recupera vederea cu ochiul stâng, dar va continua să practice meseria.

Zeci de reporteri au fost răniţi, deşi s-au legitimate. Aceasta în timp ce poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele au escaladat, după moartea ui George Floyd, scrie USA Today.

Lipsă profundă de respect

„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de firmare arată o lipsă profundă de respect asupra categoriilor profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documente un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat”, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor.

Duminica trecută, poliţia din Des Moines a arestat-o pe Andrea Sahouri, reporter la Des Moines Register, parte a reţelei USA Today, pentru că nu a reuşit să se dea la o parte atunci când forţele de ordine încercau să elibereze zona.

Sâmbătă noaptea, Brenden Hunter, un alt reporter, de la Detroit free Press, a ajuns la urgenţe, după ce a a inhalat gaz lacrimogen. Acestea sunt doar câteva cazuri dintre cele ale jurnaliștilor aflați pe teren, în plin asalt al protestelor din SUA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz