2020-07-14 13:45

Jurnaliști CONCEDIAȚI. Cine sunt înlocuitorii care “bat” la ușă

 |  20:02
Jurnaliști CONCEDIAȚI. Cine sunt înlocuitorii care “bat” la ușă

Aproximativ 27 de angajați ai PA Media - fosta Press Association - au fost anunțați că vor rămâne fără job peste o lună, după ce Microsoft a decis să nu mai are nevoie de oameni pentru a selecta și edita știrile care apar pe site-urile companiei.

Astfel, potrivit ultimelor informații legate de acest subiect, următorul story care va fi citit pe pagina MSN sau în browserul Edge ar putea fi generat de Inteligența Artificială. Aceasta deoarece Microsoft dă afară zeci de jurnaliști și îi înlocuiește cu soft-uri capabile să genereze articole.

Un jurnalist care a lucrat pentru echipa de știri a Microsoft spune: „Am citit tot timpul despre cum automatizările și Inteligența Artificială ne vor lua slujbele, și iată-mă – AI-ul chiar mi-a luat jobul”, potrivit smartradio.ro. O parte dintre jurnaliștii care vor fi concediați au o vastă experiență în domeniu, dar vor întâmpina dificultăți în a-și găsi un nou loc de muncă, acum când toate companiile urmăresc să reducă din cheltuieli.

„Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creşterea investiţiilor în unele zone şi, din când în când, redistribuirea altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii”, au spus reprezentanții Microsoft.

Faimoasa știre scrisă de un robot

Practic s-a pus în practică ceea ce se “visa” de multă vreme. Dacă nu știați, în 2014 The Los Angeles Times a devenit  primul ziar din istorie care e a publicat o știre scrisă de un robot. Robotul-scriitor a redactat un articol despre cutremurul ce s-a produs in California. Mai precis, jurnalistul și programatorul Ken Schwencke a creat un algoritm care generează automat un scurt articol atunci când se produce un cutremur, potrivit BBC. Schwencke a relatat ca a durat trei minute pana cand articolul a fost publicat online.

The LA Times este pionier în tehnologia ce se bazează pe surse de încredere - cum ar fi USGS - și care pune datele într-un model de articol prestabilit.

Articolul generat de algoritul LA Times suna astfel: "Un cutremur cu magnitudine de 4,7 s-a produs luni, la sapte kilometri de Westwood, California, potrivit USGS. Seismul s-a produs la 6:25 la o adancime de opt kilometri. Potrivit USGS, epicentrul s-a aflat la zece kilometri de Beverly Hills, California, opt kilometri de Universal City, California, opt kilometri de Santa Monica, California. In ultimele zece zile nu au fost cutremure cu magnitudinea mai mare de 3,0 in zona. Aceasta informatie a fost furnizata de USGS Earthquake Notification Service si acest articol a fost creat de un algoritm".

Având în vedere “autorul” știrii, nu știm dacă să ne bucurăm, sau să ne întristăm...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz