2020-07-05 15:56

Karasin: Transnistria trebuie să adere la Uniunea Vamală Rusia – Belarus - Kazahstan

 |  23:01
Karasin: Transnistria trebuie să adere la Uniunea Vamală Rusia – Belarus - Kazahstan

Autorităţile ruse invită regimul de la Tiraspol să adere la uniunea economică înfiinţată de Rusia împreună cu Belarus şi Kazahstan. Moscova atrage atenţia oficialilor moldoveni că nu toţi cetăţenii Republicii Moldova sunt de acord cu direcţia europeană a Chişinăului.

Grigori Karasin, adjunct ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a pronunţat marţi la Tiraspol în favoarea aderării Transnistriei la Uniunea Vamală Rusia – Belarus – Kazahstan. El a invitat autorităţile de la Chişinău să înţeleagă că există şi alte opţiuni în afara aderării la Uniunii Europeană, relatează Mediafax.

„Conducerea Republicii Moldova se pregăteşte să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Există un decalaj între direcţiile şi priorităţile de integrare, ceea ce ar putea avea consecinţe. Este important ca Chişinăul să înţeleagă că există şi alte opinii privind vectorii de integrare”, a afirmat Karasin. Oficial rus i-a dat asigurări liderului transnistrean, Evgheni Şevciuk, că Moscova nu va renunţa la ajutorul său economic.

Karasin a discutat cu liderii regimului separatist de la Tiraspol şi a vizitat trupele de pacificatori ruşi, relatează Mediafax. Anterior, el a avut o întrevedere luni cu oficialii de la Chişinău despre relaţiile dintre Rusia şi Republica Moldova. Premierul moldovean Iurie Leancă a dat asigurări că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu va avea repercusiuni asupra relaţiilor economice ruso – moldoveneşti. „Dorim să fim un partener previzibil, fapt ce va asigura o bună cooperare atât în Est, cât şi în Vest”, a explicat şeful Guvernului de la Chişinău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz