2019-07-24 05:59

Kim Jong Un, decizie incredibilă: Înlocuieşte cei mai importanţi lideri militari nord-coreeni înaintea summitului cu SUA

 |  10:53
Kim Jong Un, decizie incredibilă: Înlocuieşte cei mai importanţi lideri militari nord-coreeni înaintea summitului cu SUA

Cei mai importanţi trei lideri militari nord-coreeni au fost înlocuiţi cu personaje considerate mai moderate şi mai loiale lui Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, informează site-ul postului CNN, citând mai multe surse, în contextul pregătirilor pentru summitul Coreea de Nord-SUA.

Agenţia Yonhap, care citează o sursă din cadrul serviciilor secrete, relatează că No Kwang-chol, prim viceministru al Ministerului Forţelor Armate Populare, l-a înlocuit pe Pak Yong-sik în funcţia de ministru al Apărării.

Totodată, Ri Yong-gil a preluat funcţia de şef al Statului Major General al forţelor armate nord-coreene, potrivit sursei citate.

Pe lângă aceste schimbări, presa de stat din Coreea de Nord a anunţat că generalul Kim Su-gil a preluat funcţia de director al Biroului Politic General al Armatei Populare Coreene.

"(Coreea de) Nord pare să fi pus noi personaje pe fondul schimbărilor în relaţiile inter-coreene şi a situaţiei din Peninsula Coreeană, deoarece oficialii precedenţi nu aveau flexibilitate în gândire", a mai afirmat sursa, citată de Yonhap, adăugând: "În special, No Kwang-chol a fost catalogat drept o persoană moderată".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray