2020-06-01 09:23

Kim Jong Un inspectează un submarin, în contextul impasului denuclearizării cu SUA

 |  11:39
Kim Jong Un inspectează un submarin, în contextul impasului denuclearizării cu SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat un nou submarin, acordând o atenţie deosebită sistemului de armament al acestuia, la o săptămână după ce Phenianul a denunţat viitoare manevre militare comune ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, relatează AFP.

Submarinul urmează să fie trimis la Marea de Est, cunoscută de asemenea sub numele de Marea Japoniei, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, care nu oferă alte informaţii despre submersibil sau locul inspecţiei.

”Liderul suprem a a aflat toate detaliile despre datele operaţionale şi tactice şi despre sistemul de armament şi luptă”, potrivit agenţiei.

Coreea de Nord a ameninţat săptămâna trecută că exerciţii militare iminente ale Seulului şi Washingtonului ar putea avea repercusiuni asupra reluării anunţate a discuţiilor cu Statele Unite, sugerând că ar putea să revină asupra testelor sale balistice şi nucleare.

Donald Trump şi Kim Jong Un au convenit luna trecută, într-o întâlnire-surpriză în Zina Demilitarizată (DMZ) care împarte peninsula, să reia discuţiile în dosarul nuclear, după luni de blocaj.

Însă nicio întâlnire nu a avut loc, pentru moment, între cele două părţi.

Aproximativ 30.000 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud, iar exerciţiile pe care le efectuează cu zeci de mii de militari sud-coreeni au înfuriat de fiecare dată Phenianul.

Nordul consideră acste exerciţii drept o repetiţie generală înaintea unei invazii a teritoriului său.

Amploarea acestor manevre - prevăzute în august - a fost redusă în vederea facilitării dialogului cu Nordul, însă acesta a denunţat o ”încălcare clară” a declaraţiei comune semnate în iunie 2018, la Singapore, de către locatarul casei Albe şi dictatorul nord-coreean, în cadrul primului lor summit.

La Singapore, cei doi au adoptat un text ambiguu cu privire la o ”denuclearizare completă a peninsulei coreene” şi au convenit să lege relaţii bilaterale de un tip ”nou”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine