2020-05-31 13:43

Klaus Iohannis dă SEMNALUL: ”Sunt adeptul alegerilor ANTICIPATE”

 |  20:12
Klaus Iohannis dă SEMNALUL: ”Sunt adeptul alegerilor ANTICIPATE”

Klaus Iohannis a declarat vineri, la întâlnirea PNL din Brașov, că PSD rămâne un dușman de temut și ”puternic înșurubat în instituțiile statului”. Președintele a mai spus că vrea alegeri anticipate dar că, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să pice două propuneri consecutive de premier.

”Ați reușit să convingeți întreaga opoziție din Parlamentul României și împreună ați reușit, felicitări! Astăzi am invitat partidele parlamentare la consultări. Evident, primii ați fost voi pentru că sunteți acum, cu voia românilor, cel mai important partid din România. Primul lucru pe care mi l-a spus Ludovic a fost că PNL este pregătit să preia guvernarea. Este și normal, dragii mei. Sunteți partidul cel mai votat și de la voi așteaptă românii soluțiile (…). Pe scurt, de la voi și de la mine așteaptă România normală.

Au venit și celelalte partide din opoziție la consultări. Toți au spus că sunt dispuși, după evident negocierile de rigoare, că sunt dispuși să susțină un guvern în jurul PNL.

M-am bucurat foarte mult când am constatat un consens între partidele din opoziție și se datorează PNL, parlamentarilor și tuturor care s-au implicat în negociere. Ați reușit ceva senzațional. Niciodată 6 partide din opoziție n-au reușit să facă un lucru bun. Voi ați reușit și o veți face și în continuare.

PSD-iștii au chiulit. Nu au avut niciun motiv să o facă. Ce ne trebuie mai mult să vedem că nu au înțeles nimic din opoziție și că PSD a rămas în contrasens cu românii și România.

Din foarte multe motive avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal. Este obligatoriu să ne mișcăm foarte, foarte repede. Orice zi în care guvernul derutat, pesedist rămâne, este o zi pierdută pentru România și pentru români.

Există analiști părerologi care au povestit că Iohannis se bazează pe PSD în campanie și că Iohannis nu va face nimic să instaleze un guvern pentru că Iohannis vrea să intre în campanie cu PSD. Iohannis a făcut și Iohannis va intra împotriva PSD în campanie.

Să nu faceți greșeala să considerați că problemele sunt rezolvate și că ne culcăm. Primul motiv: PSD rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună credință. PSD este puternic înșurubat în instituțiile statului, în CJ, în primării, în CL, nu subestimați acest adversar.

Românii așteaptă de la noi soluții pentru o guvernare eficientă, pentru o guvernare care să vină pentru România și pentru români. Asta trebuie să livrați voi împreună cu mine. Așa vom face.

Noi am câștigat europarlamentarele, noi am câștigat moțiunea, noi ne pregătim serios pentru prezidențiale, trebuie să ne pregătim extrem de serios pentru alegerile locale și parlamentare care vor avea loc la termen sau înainte. Personal, sunt adeptul alegerilor anticipate. Vă rog să le explicați oamenilor despre ce este vorba. Constituția României nu favorizează alegerile anticipate, sunt aproape imposibil de realizat. Este nevoie să pice două propuneri succesive în Parlament.

Soluția este instalarea rapidă a unui guvern PNL sau în jurul PNL. Dar până atunci avem o campanie de dus. Și, atenție, repet, PSD este încă puternic și PSD are un aparat de propagandă cu care trebuie să vă luptați la modul cel mai serios. PSD folosește minciuna. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult decât s-a dezvoltat. Și, iată, nici n-au plecat de la guvernare și au început intoxicările.

Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. Nu vor exista. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. Pentru că voi, liberalii, și cu mine, nu dorim să inhibăm România, ci dorim să dezvoltăm România, nu ca PSD” a declarat Klaus Iohannis la Brașov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-11Parerea ta...

ANONIM
11 Oct 2019

Sa mori tu ca asta vrei ??? Dar pe puturosii din parlament i.ai inteebat?? Si ei vor traipe vatrai ca tine ...asa ca nu te mai da gaura covrigului ca nu tine herr DUMMKLAUS
EUROPA
12 Oct 2019

Democrație sau Război ? Treburile din vârful politichiei romanești nu sunt roz și nici lăudabile.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine