2019-05-27 03:06


Kovesi nu are nicio șansă! Consiliul UE îşi reafirmă susţinerea pentru candidatul francez

 |  08:28
Kovesi nu are nicio șansă! Consiliul UE îşi reafirmă susţinerea pentru candidatul francez

Consiliul UE îşi reafirmă susţinerea pentru candidatul francez la funcţia de procuror-şef european, după ce şi runda a treia de negocieri a eşuat joi şi. Consiliul spune că o nouă rundă de negocieri poate avea loc săptămâna viitoare şi, dacă nu se ajunge la un rezultat, negocierile pot continua după instalarea noului Parlament European.

Echipa de negociere a Consiliului îşi exprimă regretul, într-un comunicat dat publicităţii joi seara, că nu se fac progrese suplimentare în privinţa desemnării primului procuror şef al UE.

Consiliul consideră că pentru acest post este nevoie de un profesionist cu experienţă, independent, care să poată să pună în funcţiune instituţia încă de la început şi precizează că misiunea primului procuror şef al UE pe parcursul celor 7 ani de mandat va consta, în special, în construirea structurii administrative şi operaţionale a instituţiei şi în stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale.

Echipa de negociere a Consiliului reiterează faptul că, deşi recunoaşte valoarea celor trei candidaţi selectaţi, candidatul preferat al Consiliului pentru această funcţie este Francois Bohnert. Echipa de negociere precizează că a informat periodic Consiliul (la nivelul Coreper) cu privire la negocieri, pentru confirmarea acestui mandat.

Negociatorii Consiliului şi-au exprimat deschiderea pentru o nouă reuniune săptămâna viitoare, la o dată care urmează să fie stabilită. În cazul în care negocierile nu vor fi încheiate săptămâna viitoare, probabil că acestea vor fi reluate odată ce noul Parlament este instalat, se mai arată în comunicat.

Cea de-a treia rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliu pe tema numirii procurorului-şef european s-a încheiat fără nicio înţelegere, a anunţat preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes. Eurodeputatul Cristian Preda anunţă că nu va mai fi nicio rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliu pentru procurorul şef european, după ce ultima rundă, care trebuia să aibă loc în 10 aprilie, a fost anulată. În opinia lui Cristian Preda, singura cale de deblocare a situaţiei e retragerea candidatului francez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-05

TAGURI: kovesi, consiliul ue,
loading...


Comenteaza pe site


ANONIM
05 Apr 2019

Sper ca macar acum PE sa fie rațional....nu cred ca isi pot da cu stangul in dreptul si sa puna o PENALA...ar fi de râsul curului
ANONIM
05 Apr 2019

Consiliul Uniunii Europene nu este in acest caz consiliul ministrilor justitiei prezidat de 2Dorel, "meseriasul" nostru in ale justitiei? Pai asta cred ca si-ar taia mana care ar trebui sa semneze documentul care s-o desemneze pe Kovesi.
MANDARINA
05 Apr 2019

Nu alegeti penali in functia de Procuror Sef European !
MAFIA PROCURORILOR OUT !
05 Apr 2019

Sa se spele U.E. cu ea la kur !
ADINA
05 Apr 2019

'penala 'ati facut-o voi, coruptilor...nu va convine ca va acuza de hotii...voi erati puri si nevinovati, acuzati pe nedrept chipurile...blestemati sa fiti toti hotii din avutul public...
MAIKA LAZAR
05 Apr 2019

Nu mai plange Adinuta. Ia de la tata o acadea.
COADA DRACULUI
06 Apr 2019

A DUS TOATA ARHIVA JUSTITIE LA MAFIA DE AFARA . A FACUT DISTRUGEREA TARII CU PROTEJATI DIN AFARA SI FIRMELE STRAINE . DISTRUGERI MAI MARI DE CIT PACEPA . SI ARE PULARAU DE LA SSP IN CAMERA DE HOTEL PLATITA DE STAT . TASU UN PROCUROR COMUNIST , IA PREDAT RELATIILE . A ANULAT DOSARELE REVOLUTIEI . MARE SCOFALA , PARCA AR FII ELENA DIN TROIA . CUM PLEACA FARA APROBARE SI MANDAT DE LA PARLAMENT , CSM . ? STATEA CU DRAGNEA SI GENERALUL OPREA , GIGOLO GHITA PULARAUL , LA VILELE SECURITATI . CIND AVEA TIMP ?
Random image



Ultimele stiri






STARBAG