2019-10-21 18:10

Kremlinul, invitat să aducă pacea: Vestul vrea ca Rusia să îşi supună rebelii

 |  19:14
Kremlinul, invitat să aducă pacea: Vestul vrea ca Rusia să îşi supună rebelii

Diplomaţia occidentală încearcă să aducă de partea sa Moscova. Autorităţile ruse sunt chemate să se folosească de influenţa lor în rândul mişcării separatiste proruse pentru a pune capăt conflictului militar. În această vreme, luptele continuă în estul Ucrainei.

Franţa şi Germania au cerut Rusiei să intervină pe lângă separatiştii din regiunile rusofone ucrainene  pentru a-i aduce la masa negocierilor cu Guvernul de la Kiev. Preşedinţia franceză a anunţat că preşedintele Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel i-au solicitat lui Vladimir Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice, „să favorizeze, înainte de 5 iulie, organizarea unei reuniuni a grupului de contact pentru stabilirea condiţiilor de încetare a focului” în Ucraina. Conform Mediafax, politicienii occidentali i-au transmis preşedintelui rus că implicarea Rusiei este crucială pentru semnarea unui acord de pace de durată.

În discuţiile telefonice cu Hollande şi Merkel, liderul de la Kremlin a recunoscut că este necesară o încetare „durabilă” a focului. Totuşi, Vladimir Putin a ţinut să îşi exprime „marea sa preocupare față de numărul în creștere al victimelor în rândul populației civile și față de creșterea numărului de refugiați” ucraineni care ajung în Rusia din cauza luptelor, potrivit unui comunicat al Kremlinului. Agerpres subliniază că documentul evită să menţioneze solicitarea făcută de Franţa şi Germania.

Pacea pare departe

Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat joi că forţele sale au distrus miercuri seară, în regiunea Doneţk, o coloană de cinci camioane militare de tip Kamaz în care se aflau terorişti proruşi. De asemenea, oficialii ucraineni au dezvăluit că un grup separatişti a deschis focul asupra unui punct de control, deşi au sosit la bordul unor maşini civile care arborau un steag alb. Andrei Lîşenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru apărare şi securitate naţională, a precizat că în cursul operaţiunilor militare împotriva separatiştilor au fost ucişi până acum peste 200 de soldaţi, iar alţi 619 au fost răniţi.

Vladimir Inogorodski, purtătorul de cuvânt al „Republicii Autonome Lugansk”, a acuzat armata ucraineană de folosirea unor arme de fabricaţie NATO. Potrivit reprezentantului separatiştilor, avioanele Su-25 ale aviaţiei militare ucrainene ar fi fost „adaptate pentru lansarea bombelor similare celor pe care le are NATO”. El a adăugat că „specialiştii” care au analizat clădirile bombardate de ucraineni „au descoperit că au fost folosite bombe produse de Statele Unite”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-03Parerea ta...

OSTAFI FLOREA
06 Iul 2014

Vestu vrea. Si eu vreau, d-voastra de asemenea. Intre dorinta si "puterinta" este un spatiu cam cat distanta dintre veselia cromozomilor lui Obama si realismul neuronilor li Putin.
Doresc sa comentezCITESTE SI...

Până şi Putin ne compătimeşte Au trecut aproape 30 de ani de la „aplicaţia” din decembrie 1989, iar cei care s-au perindat la conducerea ţării, indiferent de culoare politică, au fost nişte piloţi orbi, aşa cum spunea în 1937 Mircea Eliade despre conducătorii de la aceea vreme
10 Oct 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray