2020-07-15 13:53

La bordul navei atacate de iranieni, în Strâmtoarea Hormuz, se aflau şi marinari din România

 |  08:27
La bordul navei atacate de iranieni, în Strâmtoarea Hormuz, se aflau şi marinari din România

Televiziunea publică iraniană relatează că la bordul navei Maersk Tigris, atacată de iranieni în Strâmtoarea Hormuz, se aflau marinari din Marea Britanie, Bulgaria, România şi Myanmar, relatează Stars and Stripes, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Pentagonul a precizat că nave de patrulă iraniene au tras focuri de avertizare, marţi, împotriva unei nave cargo aflate sub pavilionul unei insule protejate de Statele Unite şi au preluat controlul vasului.

Nava Maersk Tigris, sub pavilionul Insulelor Marshall, tranzita strâmtoarea Hormuz în momentul în care nave ale Gardienilor Revoluţiei s-au apropiat de ea şi i-au ordonat să se îndrepte către teritoriul iranian. În momentul în care comandantul a refuzat, navele iraniene au tras focuri de avertizare, obligând comandantul să se supună cererii lor, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren.

Marinarii iranieni au urcat la bordul navei, care a rămas sub control iranian în apele continentale ale Iranului, a precizat Steve Warren.

Comandamentul Central al Marinei americane a trimis distrugătorul USS Farragut şi un avion de recunoaştere în zonă după ce comandantul a emis un apel de ajutor.

Pentagonul a mai menţionat că niciun membru al echipajului Maersk Tigris nu a fost rănit şi niciun american nu se afla la bord. Steve Warren a afirmat că nava avea un echipaj format din peste 30 de membri, dar nu a precizat naţionalităţile acestora.

Associated Press citează televiziunea publică iraniană care susţine că la bord se aflau 24 de marinari din Marea Britanie, Bulgaria, România şi Myanmar.

Steve Warren a precizat că deşi Maersk Tigris se afla în apele iraniene, aceasta naviga pe un traseu recunoscut internaţional în Strâmtoarea Hormuz. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-29Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
29 Apr 2015

ma mascaricilor . vaporul era a lui dracu , cu baza in insula care nu am auzit de ea dracu , nu a fost niciodata acolo , cu conducere din vint si transporturi de la nici ei nu stiu , cu pavilion dracu si garantat de nimeni , protejat de alti , echipaj din toate tarile , dar datoare , ocoleste realitatea . La fel cum au disparut navele noastre si flota , in vint . Dracu mai intelege namalganul mafiotilor afaceristi internationali .
ISTORIC
29 Apr 2015

Si niste insule de 2 km patrati au mai multe vapoare . Iar noi nu mai avem nici unul . Si pe vremea lui Stefan cel Mare , sub teroarea Turceasca , aveam Corabiile Panzarul . Acum este teroarea bancilor si mafiei internationale .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz