2020-07-04 15:23

La Cernobîl nu s-a terminat…ARDE în continuare. Cine a provocat dezastrul

 |  22:42
La Cernobîl nu s-a terminat…ARDE în continuare. Cine a provocat dezastrul

După cum bine se știe, un incendiu a izbucnit sâmbătă, în zona de excluziune ce înconjoară pe o rază de 30 de kilometri centrala nucleară avariată din Cernobîl. Desigur, toată lumea se întreabă de unde a pornit așa ceva, mai ales într-o așa zonă de mare risc și mai ales pe fondul crizei de pandemie.

Incendiul care face ravagii în zona de excluziune din jurul centralei nucleare avariate de la Cernobîl continuă să se extindă (vezi Video - https://www.youtube.com/watch?v=g1tUSwjwYAQ)

Suprafaţa lui s-a multiplicat de trei ori din cauza rafalelor de vânt, însă fără a se înregistra o creştere a radioactivităţii, au anunţat marţi autorităţile ucrainene, potrivit AFP.

Așa, de amuzament…

Incendiul a fost provocat de un tânăr locuitor al unui sat situat lângă zona de excluziune. Acum riscă până la cinci ani de închisoare pentru "distrugerea vegetaţiei". Tânărul de 27 de ani a declarat că a dat foc la vegetaţie "pentru a se amuza", potrivit poliţiei.

Unul dintre reactoarele centralei din Cernobîl a explodat pe 26 aprilie 1986, contaminând, potrivit unor estimări, până la trei sferturi din Europa. De atunci, zona situată pe o rază de 30 de kilometri în jurul centralei rămâne în mare parte abandonată. Alte trei reactoare ale centralei au continuat să funcţioneze după tragedie. Ultimul a fost oprit în 2000, marcând sfârşitul întregii activităţi industriale de la Cernobîl.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz