2020-07-11 11:55

La pandemie: De ce un ANUME medicament nici nu ameliorează, dar nici nu înrăutăţește!

 |  19:19
La pandemie: De ce un ANUME medicament nici nu ameliorează, dar nici nu înrăutăţește!

Potrivit unui studiu realizat în două spitale din New York, administrarea de hidroxiclorochină, un medicament antimalaric, nu a ameliorat şi nici nu a înrăutăţit semnificativ starea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

De altfel pacienți care prezintă forme grave ale bolii, potrivit AFP. “Riscul de intubare sau de deces nu a fost semnificativ mai mare sau mai mic în rândul pacienţilor care au primit hidroxiclorochină în comparaţie cu cei care nu au primit niciun tratament', au precizat autorii acestui studiu, publicat în New England Journal of Medicine. “565 de bolnavi nu au primit acest medicament. Studiul 'nu ar trebui folosit pentru a elimina' potenţialele beneficii sau riscuri ce pot fi aduse de un tratament pe bază de hidroxiclorochină”, au precizat autorii studiului.

“Rezultatele noastre nu susţin folosirea hidroxiclorochinei”

Este binecunoscut faptul că Donald Trump a promovat cu regularitate utilizarea hidroxiclorochinei ca tratament pentru bolnavii de coronavirus. Finanţat de National Institutes of Health (NIH), acest studiu de observare a fost realizat pe bolnavi de COVID-19 internaţi în secţiile de urgenţe de la New York-Presbyterian Hospital şi Columbia University Irving Medical Center. 811 pacienţi au primit două doze de 600 mg de hidroxiclorochină în prima zi, apoi doze de 400 mg din acelaşi medicament în fiecare zi, timp de patru zile.

“Rezultatele noastre nu susţin folosirea hidroxiclorochinei pentru moment, în afara studiilor clinice randomizate realizate pentru a-i demonstra eficacitatea”, au mai adăugat cercetătorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz