2019-10-22 09:22

La un pas de "revoluție galbenă" în Republica Moldova

 |  13:53
La un pas de "revoluție galbenă" în Republica Moldova

Într-un interviu la emisiunea "Itoghi nedeli" la postul de televiziune rusesc NTV, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a dezvăluit că, în cazul unei victorii a candidatei democrate Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie 2016 din SUA, în Republica Moldova s-ar fi declanşat revoluția galbenă, relatează luni portalul Agora.md, citat de Agerpres.

Potrivit Dodon, adversarii săi politici amenințau în timpul campaniei electorale "să organizeze un Maidan la Chișinău", după modelul revoltei de la sfârșitul anului 2013 de la Kiev, în cazul victoriei sale, și nu ascundeau că acționau în colaborare cu echipa lui Hillary Clinton, conform paginii de internet a NTV în limba rusă.

Acest plan a eșuat datorită, spune preşedintele Moldovei, poziției sale dure și a victoriei lui Donald Trump în Statele Unite ale Americii. "Imediat după alegeri am spus clar: băieți, nu vă jucați cu focul. Dacă va fi necesar, vom apăra această victorie cu orice preț. Cred că acesta este primul argument. Iar al doilea, nu mai puțin important — momentul geopolitic. În alegerile prezidențiale din SUA au pierdut acei care au susținut revoluțiile colorate în diferite țări. Adversarii mei nu ascundeau faptul că au acționat în tandem și au fost sprijiniți de echipa lui Clinton. Sunt sigur că, dacă ar fi fost o situație diferită în Statele Unite, am fi avut în (Republica) Moldova o lună foarte fierbinte", a mai spus acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray