2019-05-26 02:38


Le Figaro: Cel puţin patru morţi la Strasbourg; TERORISTUL se află pe o listă de supraveghere a securităţii de stat

 |  01:03
Le Figaro: Cel puţin patru morţi la Strasbourg; TERORISTUL se află pe o listă de supraveghere a securităţii de stat

Cel puţin patru persoane au fost ucise marţi, în Piaţa de Crăciun din Strasboirg, şi altele au fost rănite, iar presupusul autor al atacului este Chérif C., născut în 1989, potrivit unor surse citate de Le Figaro.

Un bilanţ anterior anunţa doi morţi şi zece sau 11 răniţi.

Circulaţia tramvaielor la Strasbourg a fost oprită, pentru a se garanta perimetrul de securitate instituit, potrivit prefecturii din Bas-Rhin.

O anchetă antiteroristă a fost deschisă de Parchetul din Paris, iar ”planul alb” a fost declanşat la spitalele din oraş.

Autorul atacului armat comis marţi seara în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg se află pe o listă de supraveghere a securităţii de stat la nivel local, au anunţat autorităţile, conform dpa, potrivit agerpres.ro.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat că atacatorul, în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S”, este cunoscut pentru fapte de drept comun.

Ziarul scrie, citând o ”sursă bine informată” că autorul atacului armat ar fi încercuit de forţele de ordine.

El este înarmat, a confirmat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro, şi a fugit de la faţa locului pe jos. Niciun complice nu a fost identificat pentru moment, scrie News.ro.

Atacatorul a fost rănit de militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle înainte să fugă, potrivit unei surse din cadrul poliţiei citate de AFP.

El s-a baricadat pe rue d'Epinal, iar schimburi de focuri de armă au fost auzite, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului s-a seziat cu privire la faptele comise marţi seara la Starsbourg.

”O anchetă a fost deschisă, sub acuzaţia de asasinate, tentative de asasinat în relaţie cu o întreprindere teroristă şi asociere de răufăctori terorişti criminală”, a declarat o sursă din cadrul Parchetului pentru Le Figaro.

Ancheta a fost încredinţată SDAT, DIPJ Strasbourg şi DGSI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-12

TAGURI: atac strasbourg, targ de craciun, morti, terorist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
12 Dec 2018

Sa raspunda Babornita care ia chemat
Random imageUltimele stiri


STARBAG