2019-09-22 15:26

Legătura dintre prinţul moştenitor din Arabia Saudită și Jamal Khashoggi, JURNALISTUL UCIS

 |  14:12
Legătura dintre prinţul moştenitor din Arabia Saudită și Jamal Khashoggi, JURNALISTUL UCIS

Prinţul moştenitor din Arabia Saudită, Mohammed bin Salman, a afirmat într-o conversaţie în 2017 că ar folosi "un glonţ" împotriva lui Jamal Khashoggi, jurnalistul ucis în octombrie, dacă acesta nu se întoarce în regat şi nu pune capăt criticii împotriva guvernului saudit, relatează New York Times.

Conversaţia, interceptată de agenţiile americane de informaţii, este dovada cea mai amănunţită de până acum că prinţul coroanei saudite a luat în considerare uciderea lui Jamal Khashoggi cu mult înainte ca o echipă de agenţi saudiţi să-l stranguleze în consulatul saudit din Istanbul şi să-i dezmembreze corpul folosind un fierăstrău de oase.

Decesul lui Khashoggi a provocat săptămâni de indignare în întreaga lume şi între ambele partide de la Washington, unde congresmenii au cerut o investigaţie pentru stabilirea responsabililor.

Guvernul saudit a negat că tânărul moştenitor al coroanei a jucat vreun rol în crimă, iar preşedintele Trump a arătat public puţin interes în a încerca să obţină dovezi despre cine a fost responsabil, citeaza Mediafax.

Prinţul Mohammed, următorul în linie ierarhică la tronul saudit după tatăl său bolnav, regele Salman, a devenit conducătorul de facto al Arabiei Saudite şi aliat apropiat al Casei Albe - în special al lui Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce nu importăm și terapie de șoc din Arabia Saudită De câțiva ani buni, nu a fost săptămână la noi în care să nu explodeze câte un scandal de corupție sau legat de problemele din justiție, în special despre protocoalele secrete și legalitatea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție
07 Feb 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray