2020-04-07 01:13

Lege adoptată de Iran, declară teroriste toate forțele americane

 |  12:26
Lege adoptată de Iran, declară teroriste toate forțele americane

Parlamentul iranian a adoptat marţi, în regim de urgenţă, o lege conform căreia toate forţele armate americane sunt ”teroriste”, asta în urma asasinării în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani, informează AFP

 Deputaţii au amendat o lege recentă care declara ”teroriste” forţele americane desfăşurate din Cornul Africii şi până în Asia Centrală, trecând prin Orientul Mijlociu.

Noul text lărgeşte această clasare la Pentagon, la ansamblul forţelor americane, la cei care se fac vinovaţi de asasinatul lui Soleimani şi la orice persoană fizică sau juridică implicată în uciderea generalului.

Amendamentul - adoptat în timp ce Soleimani urmează să fie înmormântat în oraşul său natal Kerman (sud-est) - pare să aibă valoare simbolică.

Textul de lege amendat marţi a fost adoptat în aprilie 2019. Potrivit acestei legi, Iranul ”consideră regimul din Statele Unite drept un stat care susţine terorismul”.

El a fost prezentat la acea vreme drept o ”măsură de reciprocitate”, după ce Statele Unite au decis să introducă Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, pe lista americană a ”organizaţiilor teroriste străine”.

Comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită însărcinată cu operaţiunile extrene ale Gardienilor revoluţiei, Soleimani a fost arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu.

El a fost ucis vineri într-un atac cu un avion fără pilot (dronă) la aeroportul din Bagdad.

După uciderea sa, principalii lideri civili, religioşi şi militari anunţă o răzbunare teribilă, în timp ce îndemnuri la o ”dezescaladare” se multiplică în lume, de teama izbucnirii unui nou război major în Orientul Mjlociu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-07Parerea ta...

MARIAN
08 Ian 2020

Daca americani sunt teroristi ei ce sunt,iranieni mint de ingheata apele ,ei sunt teroristi si mereu au incercat sa destabilizeze zona prin terorism
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine