2020-06-06 23:20

Libia: Incendiu de proporţii la un depozit de carburant de lângă Tripoli

 |  23:01
Libia: Incendiu de proporţii la un depozit de carburant de lângă Tripoli

Un depozit de carburant din apropierea capitalei libiene Tripoli a fost cuprins de flăcări. Autorităţile din Libia se tem că incendiul ar putea produce o explozie cu raza de până la cinci kilometri.

Un incendiu de proporţii a izbucnit la un depozit de carburant aflat la doar zece kilometri de Tripoli, capitala Libiei. O rachetă a lovit accidental complexul, în timpul unor lupte între miliţiile libiene care îşi dispută supremaţia pe drumul spre aeroportul oraşului. „Pompierii au încercat ore în şir să stingă focul, dar fără rezultat. Până la urmă şi-au epuizat rezervele de apă şi au plecat”, a declarat Mohamed al-Hrari, purtător de cuvânt pentru Compania Naţională a Petrolului (NOC).

Autorităţile libiene au recomandat populaţiei să părăsească zona pentru a evita o explozie de proporţii care putea „provoca pagube pe o rază de trei până la cinci kilometri”. Guvernul de la Tripoli a cerut ajutor extern şi mai multe state şi-au anunţat disponibilitatea de a trimite a avioane pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Potrivit Mediafax, confruntările militare izbucnite între numeroasele miliţii libiene au dus la închiderea aeroportului din Tripoli, uciderea a 97 de persoane şi rănirea altor 400.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine