2020-07-07 10:10

Liderii europeni au pus pe hârtie planul pentru relansarea UE

 |  22:03
Liderii europeni au pus pe hârtie planul pentru relansarea UE

Liderii europeni au convenit vineri, la summitul informal de la Bratislava, asupra unei foi de parcurs cu mai multe teme ce vor fi examinate în lunile următoare, iar rezultatele acestui plan care vizează relansarea proiectului european după Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE) vor fi discutate la summitul din luna martie 2017, relatează agențiile DPA și EFE, citate de Agerpres.

Temele care vor fi examinate în cadrul acestui plan sunt legate de principalele preocupări ale cetățenilor europeni în acest moment, respectiv migrația, terorismul și incertitudinea economică și socială, cea din urmă având un accent deosebit pe sporirea oportunităților oferite tinerilor.

Președintele francez, Francois Hollande, și cancelarul german, Angela Merkel, au participat după summit la o conferință de presă comună, unde și-au manifestat voința de a lucra împreună pentru 'succesul' UE.

'Am stabilit un calendar care începe la Bratislava' și se termină în luna martie, când se vor aniversa 60 de ani de la încheierea Tratatului de la Roma, 'și vom prezenta rezultatele pentru a demonstra că am avansat', a spus președintele Hollande în fața presei după summit. El a precizat că prioritățile foii de parcurs vor fi 'securitatea, prosperitatea și viitorul tinerilor'.

Președintele francez a subliniat că, pentru reuniunea de vineri, țara sa și Germania au lucrat împreună la o serie de propuneri, una dintre ele fiind elaborarea unui plan pentru o apărare comună a UE.

La rândul ei, cancelarul Merkel a declarat că 'spiritul (reuniunii) de la Bratislava a fost un spirit al cooperării', menționând de asemenea că 'fără unitate europeană nu vom realiza aceste obiective', o referire la temele cuprinse în foaia de parcurs. 'Cred că Bratislava a fost punctul de plecare pentru o muncă susținută. Nu pentru mari declarații ori schimbări de tratate, ci al acțiunilor pentru cetățenii europeni', a indicat ea.

În ceea ce privește criza provocată de valul de migranți, șefa guvernului german a cerut 'mai multe eforturi și consens'.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-16Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
17 Sep 2016

MAI PUN DE O HOTIE , PE SPINAREA PROSTILOR CU INTEGRAREA . MAI FAC O GARNITURA DE TREN CU BANI HOTIA - TIPARNITA EURO - FARA NUMAR . AM AJUNS SA VEDEM SI PE ASTA . EI CARE AU ARMATA SI OMOARA OAMENI , SA ZICA CA ARE GRIJA DE SOARTA LOR , DOMBARDINDU-I . TOATE REVOLUTIILE ARABE FACUTE SI SUSTINUTE DE EI , DISTRUGIND ORASE SI DAU ARME LA TOTI NEBUNI
HAZNAUA EUROPEANA
17 Sep 2016

INCLUSIV AURUL NOSTRU DAT DE MAFIOTUL ISARESCU . ANIMALELOR , SCLAVILOR , PLEBE , VOI CREDETI CA ACESTI BANDITI CU PUTERE SI GULERE ALBE LASA SOARTA PE MINA ORCARUI NON VENIT ? EI AU PLAN SI PESTE 50 ANI . CITI ANI ARE ? TASUL JICE CA A FOST POPA ? STIU CA II FACEA CAFELE SI SUB BIROUL LUI BASESCU AL LOR .
HASNAUA EUROPEANA
17 Sep 2016

CONTOANA , BANCA GERMANA DEUTCHE BANK ESTE IN FALIMENT , TREBIE SA PLATEASCA 14 MILIARDE EURO . DA DRUMUL LA TIPARNITA EURO . FABRICA NOASTRA DE HIRTIE DE LA BUSTENI SAU BACAU AU DAT FALIMENT . PUNE FIRMA BAYER SA FACA DIN PLASTIC , HIRTIE IGIENICA DE 14 MILIARDE EURO . P.S SI PENTRU VW TOT LA FEL .
CROCODILUL FLAMAND
18 Sep 2016

SINCER...TRAM VREMURI EXTREM DE INTERESANTE....CINEVA CU ALTCINEVA O SA SE RAZBOIASCA....DUPA PAREREA MEA INCA NU S-AU HOTARAT CARE CU CARE>>>DAR CU SIGURANTA IRANUL CU ISRAELUL SUNT LA PROBABILITATEA MAXIMA>>>>CUM DRACU PE CRIZA ASTA REGIMUL OBAMA DA ARME DE 38DE MILIARDE DE EURO FARA BANI IN ISRAEL.....PAI UNDE O SA LE CONSUME?...SAU MAI STII....DACA EXPLODEAZA DIN GRESEALA DEPOZITUL DE "ARTIFICII" IN ISRAEL....NU SE MAI FACE REVELIONUL VREO CATEVA SUTE DE ANI....CUM DRACU PUI ATATEA ARME PE O SUPRAFATA ATAT DE MICA.....SIGUR DUPA TOATE TZEPELE ASTEA BANCARE URMEAZA SI RAZBOIUL....TURCII DEJA S-AU DISTANTAT DE AMERICA....LE E FRICA DE RUSI,CHINEZI,IRAN...E BELEAUA MULT PREA MARE PENTRU EI....PANA LA URMA O SA SE LAMUREASCA SITUATIA..CA NU SE POATE TRAGE MATZA DE COADA LA INFINIT...EUROPENII TOT ASA....S-AU SEPARAT DE MAFIA GOLDMAN SACHS...DESI PARCA AR MAI TRAGE O TZEAPA IMPREUNA DAR NU MAI AU CUI..AU JEFUIT PE TOATA LUMEA DEJA SE TZEPUIESC INTRE EI BANCHERII SI IN ELVETIA SI LA LONDRA.....VREMURI DUBIOASE
CROCODILUL FLAMAND
18 Sep 2016

DEUTSCHE BANK>>>>AFACERI CU ARME FAMILIA BUSH-BIN-LADEN>>>>OMAN>>>>QATAR>>>KUWAIT>>>>SI ACTUALMENTE ASAZISUL "STAT ISLAMIC">>>>>TOTI BAIETI BUNI>>>>
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz