2020-07-11 16:12

Liderii UE nu au căzut la înțelegere privind BANII necesari în criza COVID-19

 |  23:47
Liderii UE nu au căzut la înțelegere privind BANII necesari în criza COVID-19

Președintele francez Emmanuel Macron a recunoscut joi seară, la finalul unui summit european desfășurat prin videoconferință, că „nu a existat un consens” între țările UE cu privire la transferurile bugetare către „regiunile și sectoarele” cele mai grav afectate de criza noului coronavirus, relatează AFP.

Șeful statului francez a pledat la acest summit pentru un vast plan de relansare, care să includă „nu numai împrumuturi”, ci și aceste transferuri financiare, estimând că „dacă lăsăm să cadă o parte a Europei, va cădea de fapt toată Europa”.

Liderii statelor membre şi ai instituţiilor Uniunii Europene au convenit, la summitul Consiliului European desfăşurat prin videoconferinţă, că este necesar un fond comun de relansare economică în contextul crizei coronavirusului, a anunțat la rândul său cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„A fost clar pentru toată lumea că avem nevoie de un fond de relansare. Vreau să spun foarte clar că o astfel de soluţie comună este în interesul Germaniei, întrucât lucrurile pot merge bine pentru Germania doar dacă merg bine şi pentru Europa”, a declarat Merkel după summitul UE, conform agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

Comisia Europeană va prezenta luna viitoare un proiect privind un nou buget multianual, care va include un plan de finanţare a relansării economice după criza pandemiei, a declarat la summit Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit unor surse citate de site-ul Politico.eu.

Comisia Europeană a evocat deja ideea unor măsuri financiare în valoare de peste 2.000 de miliarde de euro.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat, conform cotidianului La Repubblica şi de agenţiei de presă Adnkronos, că a fost acceptată ideea că "fondul de relansare este necesar şi urgent". "S-au înregistrat progrese majore, de neconceput în urmă cu câteva săptămâni, în cadrul summitului Consiliului European care tocmai s-a încheiat", a declarat Giuseppe Conte după reuniune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz