2020-01-27 23:10

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat din închisoare

 |  10:02
Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat din închisoare

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat din închisoare, duminică dimineaţă, după ce, în septembrie, a primit o condamnare din cauza organizării unor proteste neautorizate, informează Reuters.

Navalnîi a fost eliberat după 20 de zile.

Liderul opoziţiei din Rusia era deţinut din 24 septembrie, când a fost încarcerat imediat după ce a fost eliberat din închisoare pentru o altă infracţiune comisă în ianuarie.

Legile stricte din Rusia interzic orice eveniment public fără aprobarea primăriei.

Navalnîi a acuzat autorităţile că l-au trimis la închisoare pentru a-l opri din a organiza protestele de pe 9 septembrie faţă de planurile guvernului de a mări vârsta de pensionare, evenimente care au coincis cu alegerile locale. Protestele au fost considerate de autorităţile ruse ca făcând parte din campania electorală, lucru interzis în ziua alegerilor. Astfel, 150 de persoane au fost arestate, în timp ce alte mii au protestat în întreaga ţară.

Navalnîi a organizat unele dintre cele mai mari proteste din Rusia în ultimii ani. Retorica sa anti-corupţie este populară printre tinerii care îi urmăresc activitatea online.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine