2020-02-18 11:12

Liderul suprem de la Phenian, primit cu mare fast la sosirea în Vietnam

 |  17:28
Liderul suprem de la Phenian, primit cu mare fast la sosirea în Vietnam

Președintele Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord Kim Jong Un, a sosit la Hanoi în Vietnam în această dimineața, venind cu trenul dinspre China prin Provincia Lang Son.

Kim a fost întâmpinat de către Președintele Comitetului Popular din Hanoi, iar ulterior s-a deplasat la Hotelul Melia unde este cazat. 

Kim îl va întâlni pe președintele american Donald Trump la cel de-al doilea summit al RPDC-SUA dar și pentru o vizită de prietenie oficială în Vietnam. 

Vizita oficială de prietenie se face la invitația Secretarului General al Comitetului Central al Partidului Comunist din Vietnam (CPVCC) și președinte al statului Nguyễn Phú Trọng. Președintele Kim va purta discuții cu președintele american Donald Trump la Hanoi, eveniment care survine după primul summit de anul trecut din Singapore.

Cei 300 de jurnaliști acreditați beneficiază de bilete de tren gratuite

Hanoiții călătoresc cu biciclete echipate cu steaguri ale Statelor Unite, RPDC și Vietnam fiind în număr extrem de mare pe străzi pentru ai ura bun venit președintelui nord-coreean Kim Jong Un. Căile ferate din Vietnam (VNR) au anunțat că vor oferi bilete gratuite de tren pentru cei aproximativ 3000 de jurnaliști internaționali acreditați la Summit-ul  care va avea loc în capitala Hanoi în perioada 27-28 februarie. Biletele sunt pentru destinații turistice și de informare în țară. Potrivit unui reprezentant al VNR, beneficiarii sunt toți reporterii străini care dețin un card de eveniment emis de Departamentul de presă al Ministerului de Externe. 

Phùng Thị Lý Hà, director adjunct al Transportului Feroviar Hà Nội SA, a declarat că mutarea sectorului feroviar are scopul de a contribui la promovarea imaginii Vietnamului în lume. Anterior, Administrația Națională a Turismului din Vietnam (VNAT) a lansat turnee gratuite pentru reporterii străini care includ turul orașului Hanoi și excursii la Café Hanoi, satul de ceramică Bát Tràng și situl mondial UNESCO Hạ Long Bay aranjate de prestigioasele companii de turism locale. A fost emisă de asemenea și o monedă din argint comemorativă pentru acest eveniment în valoare de 500.000 VND (circa 21$). Al doilea summit al RPDC-SUA este considerat un important eveniment politic pentru Vietnam în 2019, manifestându-și astfel politica externă ca "Vietnamul arată că este un prieten și un partener de încredere al comunității internaționale". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-26

GALERIE MEDIA

vietnamParerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine