2020-08-08 05:31

Lituania INTERZICE accesul pentru rezidenţii din România

 |  23:40
Lituania INTERZICE accesul pentru rezidenţii din România

Guvernul din Lituania a hotărât ca, începând din data de 13 iulie, să interzică accesul pe teritoriul țării a celor care vin din România, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat.

Potrivit MAE, măsura vine ca urmare a unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din România.

„Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania”, precizează MAE în comunicat.

Ministerul de Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919https://vilnius.mae.ro/https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-10Parerea ta...

PRIETENIA PIERDUTA
11 Iul 2020

Este o procedura fireasca venita chiar din partea Letoniei. Munca PSD-lui este una murdara si idioata . Romania este privita urat, cu greata și distanțata frumos prin eleganta democrației.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz