2020-07-07 16:26

LOVITURĂ pentru Theresa May. Un MINISTRU important din cabinetul său a DEMISIONAT

 |  10:14
LOVITURĂ pentru Theresa May. Un MINISTRU important din cabinetul său a DEMISIONAT

Ministrul britanic de interne, Amber Rudd, a demisionat duminică, informaţia fiind confirmată de un purtător de cuvânt al premierului Theresa May. Guvernul, şi în special Rudd, au fost în ultima perioadă ţinta criticilor opoziţiei, pe fondul unei crize legate de situaţia imigranţilor originari din Caraibe.

Amber Rudd era ministru din 2016, iar demisia ei reprezintă o lovitură pentru Theresa May, pentru că ea vine chiar înaintea alegerilor locale de joi.

În vârstă de 54 de ani, Ruud era vizată de mai multe zile, după dezvăluiri potrivit cărora serviciile sale aveau obiective în cifre să expulzeze imigranţi clandestini. Ea a negat, mai întâi, că era la curent cu existenţa unor asemenea obiective, într-o comisie parlamentară. ”Am înşelat involuntar Comisia parlamentară pentru Afaceri Interne cu privire la obiectivele acestei deplasări de imigranţi clandestini în timpul audierii cu privire la Windrush”, a recunoscut Amber Rudd în scrisoarea de demisie adresată Theresei May.

Totodată, Rudd plăteşte şi pentru scandalul intitulat Windrush - tratamentul aplicat unor imigranţi din Caraibe veniţi în Regatul Unit după al Doilea Război Mondial - care a provocat un val de furie în ţară. Mii de imigranţi veniţi din ţări din cadrul Commonwealth între 1948 - când Windrush, primul vapor de transport de migranţi din Caraibe, a debarcat la Londra - şi începutul anilor '70, pentru a reconstrui ţara după război, au obţinut dreptul de a rămâne pe termen nelimitat. Însă cei care nu au cerut niciodată acte de identitate s-au trezit trataţi ca imigranţi ilegali, riscând să fie expulzaţi dacă nu furnizau probe pentru fiecare an de prezenţă în Regatul Unit.

Joi, premierul May şi-a cerut scuze pentru situaţie la un summit al Commonwealthului la Londra, dar şi printr-o scrisoare către ziarul comunităţii africane şi caraibiene, "The Voice".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz