2019-10-19 15:19

Lupte de stradă au avut loc la PARIS, între „Vestele Galbene” și forțele de ordine. Peste 120 de persoane au fost ARESTATE

 |  18:17
Lupte de stradă au avut loc la PARIS, între „Vestele Galbene” și forțele de ordine. Peste 120 de persoane au fost ARESTATE

Ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de protestatari au izbucnit, sâmbătă, pe bulevardul Champs Elysees din Paris, pe marginea celui de-al treilea protest naţional al ''vestelor galbene'', francezi modeşti care se revoltă împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului, în special faţă de creşterea preţurilor la carburanţi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Maşini incendiate, bariere rupte, bucăţi de caldarâm aruncate: scene de o "violenţă rar întâlnită" au avut loc în capitala franceză, a denunţat prim-ministrul Edouard Philippe, care s-a declarat "şocat". Ministrul de interne Christophe Castaner a denunţat, într-un tweet, prezenţa a "1.500 de perturbatori'' veniţi să se confrunte cu poliţia, mobilizată în număr mare. La prânz, mai mult de 120 de persoane au fost arestate. La capătul unuia dintre cele mai turistice bulevarde din lume, Arcul de Triumf era înecat într-un nor de ceaţă, în timp ce poliţia încerca să evacueze zona cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Pe bulevardul Champs-Elysees, unde a fost desfăşurat un contingent masiv pentru asigurarea securităţii, demonstranţii paşnici se temeau că mesajul lor a fost eclipsat de ciocniri. "Suntem o mişcare paşnică, doar că suntem dezorganizaţi", a declarat Dan Lodi, un pensionar în vârstă de 68 de ani. "El (Macron) trebuie să coboare de pe piedestalul său, să înţeleagă că problema nu este taxa, ci puterea de cumpărare. În fiecare lună trebuie să umblu la economii", a denunţat şi Chantal, pensionară de 61 de ani. Protestele "vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor. Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.

Sâmbătă, aproximativ 36.000 de persoane au demonstrat în toată Franţa, dintre care 5.500 de persoane la Paris, potrivit autorităţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-01Parerea ta...

ANONIM
01 Dec 2018

UN FLEAC , SE PLIMBA PE BULEVARD . SA VINA SPARGATORI DE GREVA DIN TELEOMAN , MINERI SI CLANURILE TIGANESTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray