2019-08-25 16:36

Macron, ATAC la adresa SUA: ”Nu ne putem baza pe ei”

 |  22:48
Macron, ATAC la adresa SUA: ”Nu ne putem baza pe ei”

Uniunea Europeană trebuie să-şi construiască propriul sistem de securitate, pentru că nu se mai poate baza pe Statele Unite. Asta le-a spus preşedintele Franţei, Emanuel Macron, ambasadorilor reuniţi la Palatul Elysee.

Liderul francez promite că în câteva luni, le va prezenta partenerilor europeni un plan de consolidare a securităţii comune. Pe de altă parte, preşedintele francez susţine că este nevoie de un nou grup de lucru constituit de marile puteri, în condiţiile în care G7, care grupează cele mai puternice economii, a devenit un summit al umbrelor, după dezacorduri între Donald Trump şi alţi lideri.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „Multilateralismul trece printr-o criză majoră, care ne afectează activitatea diplomatică, în special din cauza politicii americane. Dubiile faţă de NATO, politicile comerciale unilaterale şi agresive care aproape că au provocat un război comercial cu China, Europa şi alte ţări, retragerea din acordul de la Paris, ieşirea din acordul nuclear cu Iranul, vedem ce impact au toate. Partenerul alături de care Europa a construit ordinea multilaterală postbelică pare să fi întors spatele acestei istorii comune. Adevărata întrebare nu este neapărat dacă îl vom trage pe Donald Trump de mânecă la următorul summit, ci modul în care noi toţi înţelegem momentul de transformare profundă pe care îl trăim, cu care se confruntă societăţile noastre: marea schimbare demografică care zguduie Africa şi Europa, dar şi alte continente, marea transformare ecologică şi climatică”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-28Parerea ta...

HORUS
28 Aug 2018

Franta are nevoie de carne de tun in cele 15 tari africane pe care le domina
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Aug 2018

se cearta mafiotii pe bani exact ca tiganii din Germania care s-au injunghiat pentru 50de euro
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray