2020-02-18 18:38

MAE a emis alertă de călătorie în Croaţia: Circulaţia rutieră, BLOCATĂ prin 2 puncte secundare de trecere a frontierei croato-slovene

 |  07:12
MAE a emis alertă de călătorie în Croaţia: Circulaţia rutieră, BLOCATĂ prin 2 puncte secundare de trecere a frontierei croato-slovene

MAE a emis o alertă de călătorie în care informează cetăţenii români care călătoresc pe teritoriul Croaţiei că circulaţia rutieră prin punctele secundare de trecere frontieră de la Miljana și Harmica (Croația-Slovenia) este blocată. Totodată, circulaţia feroviară pe direcţia Croația-Slovenia a fost suspendată, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziție de către companiile feroviare.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că la tranzitarea prin punctele de trecere a frontierelor cu Slovenia, Ungaria și Serbia pot să apară probleme, ca urmare a măsurilor suplimentare luate de autoritățile ungare și slovene de securizare la frontiera cu Croația, în contextul deplasării migranților pe rutele Croația-Ungaria și Croația-Slovenia”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe a mai precizat că, „la data de 20 octombrie 2015, circulaţia rutieră prin punctele secundare de trecere frontieră de la Miljana și Harmica (Croația-Slovenia) este blocată”.

„Circulaţia rutieră prin principalele puncte de trecere a frontierei Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia, precum și pe principalele autostrăzi și drumuri naționale din Croația se desfășoară în condiții normale. Circulaţia feroviară pe direcţia Croația-Slovenia a fost suspendată, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziție de către companiile feroviare, iar circulaţia feroviară pe ruta Croația-Ungaria rămâne în continuare suspendată”, precizează MAE.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în R. Croaţia să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilăhttp://www.ccaa.hr şi www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

De asemenea, MAE reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine