2020-02-17 11:14

MAE a emis alertă de călătorie în Ucraina: Epidemie de gripă cauzată de virusul A/H1N1

 |  15:04
MAE a emis alertă de călătorie în Ucraina: Epidemie de gripă cauzată de virusul A/H1N1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care avertizează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ucraina că autorităţile locale au anunţat apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1.

Autorităţile din Ucraina au decis închiderea instituţiilor de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev.

„Este recomandată evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Republica Ucraina. În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetăţenii români trebuie să ia măsuri de precauţie necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măştilor de protecţie, atenţie sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate”, se arată în avertizarea MAE.

Sursa citată mai precizează că cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgenţă +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuţi, la numărul de urgenţă +38093.270.92.60 şi Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgenţă +38095.541.27.88.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://www.insp.gov.ro/sites/cnscbt, http://kiev.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine