2020-03-29 13:04

MAE: Atenţionare de călătorie în Danemarca

 |  17:10
MAE: Atenţionare de călătorie în Danemarca

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Danemarca. Motivul? Perioada de efectuare a controalelor la frontiere a fost prelungită până în 12 mai 2020.

MAE informează că autorităţile au decis să prelungească perioada de efectuare a controalelor la frontiera de stat danezo-germană, până în 12 mai 2020.

În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare), dinspre Republica Federală Germania spre Regatul Danemarcei, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerinţa este obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Regatul Danemarcei către Regatul Suediei. Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (în special la autobuze/autocare), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

"De asemenea, Guvernul danez a decis efectuarea de controale la frontiera de stat danezo-suedeză începând cu 12 noiembrie 2019, pe o durată de 6 luni, până la data de 12 mai 2020. Aceste controale de frontieră vor fi efectuate de către autorităţile daneze pe rutele maritime dinspre Rønne, Helsingør, Frederikshavn şi Grenaa, precum şi terestre, la traversarea podului Øresund dinspre Suedia către Danemarca", arată MAE, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiţii, se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine