2020-03-29 02:54

MAE, atenționare de călătorie în Spania. E cod galben de FURTUNI

 |  21:21
MAE, atenționare de călătorie în Spania. E cod galben de FURTUNI

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe (MAE), teritoriul spaniol va fi afectat de furtuna Karine începând cu data de 2 martie 2020, și îi atenționează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania să fie precauți.

Potrivit MAE, rafale de vânt atingând viteze de până la 120 km/h se vor înregistra pe întreg litoralul spaniol, în special regiunea cantabrică, nordul mediteraneean şi sud-estul Andaluziei, înregistrându-se valuri de până la 6 metri în Galiţia, Ţara Bascilor, Asturia şi de 5 metri în Cantabria.

Comunităţile cu cod portocaliu de alertă din cauza vântului sunt: Andaluzia, Aragon, Insulele Baleare, Castilla y Leon, Castilla-la Mancha, Catalonia, Extremadura, Madrid, Murcia, La Rioja şi Valencia. Restul teritoriului (mai puţin Insulele Canare, Ceuta şi Melilla) rămâne cu nivel galben de alertă din cauza vântului.

De asemenea, a fost anunţat cod portocaliu de ninsoare în comunităţile Aragon, Catalonia şi cod galben de ninsoare în comunităţile Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Galiţia, Navarra, La Rioja şi Valencia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid: +34649656032.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine