2019-08-17 23:57

MAE de la Moscova: „ROMÂNIA este o amenințare pentru noi!”. De ce spune RUSIA ca am devenit o țară avanpost

 |  11:48
MAE de la Moscova: „ROMÂNIA este o amenințare pentru noi!”. De ce spune RUSIA ca am devenit o țară avanpost

După instalarea pe teritoriul său a elementelor SUA antirachetă, Moscova consideră România drept o țară avanpost, care reprezintă o amenințare la adresa securității Federației Ruse, relatează Interfax în pagina sa electronică, citând un înalt diplomat rus.

"În ceea ce privește poziția României, poziția conducerii României, care și-a transformat țara într-un avanpost, pentru noi aceasta reprezintă o amenințare evidentă. Părții române i-a fost comunicat acest lucru, inclusiv în mod public", a declarat, într-un interviu pentru Interfax, șeful Departamentului IV pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului de Externe rus, Aleksandr-Boțan Harcenko, potrivit Agerpres.

"Toate aceste decizii, aceste planuri reprezintă o amenințare pentru Rusia, și, desigur, ele sunt îndreptate, în primul rând, împotriva Rusiei. Este un fapt că aceasta complică extrem de mult interacțiunea și cooperarea (noastră). Dar, în același timp, este necesar să fie menținute și utilizate posibilitățile existente", a mai spus diplomatul menționat în același interviu.

Potrivit acestuia, "din partea Bucureștiului s-a observat o linie fățiș antirusească, chiar rusofobă, prin punerea în aplicare a sancțiunilor și a unei retorici antirusești fervente".

Cu toate acestea, "avem o bază de cooperare, există puncte pe care ne putem baza pentru a depăși această situație nefavorabilă în relația noastră. Și vom căuta totuși să interacționăm într-un mod constructiv", a menționat diplomatul rus.

Autoritățile de la București și conducerea NATO au asigurat în repetate rânduri că echipamentele antirachetă instalate pe teritoriul României sunt strict de apărare și nu reprezintă vreun pericol pentru Federația Rusă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09Parerea ta...

TARULE PUTIN
09 Feb 2017

VINO MAI REPEDE , CA NE-AM SATURAT DE MAFIOTI - BAMDITI , CU POPORUL ROMAN . AU FURAT SI VINDUT TOT , ECONOMIA DISTRUSA , PAMINTURILE ARABILE VINDUTE TOATE
ION CREANGA.
10 Feb 2017

O vorbă din bătrâni ne îndeamnă sa te ai bine cu vecinii apropiați dar și mai bine cu cei indepartati!!!!Diplomatie,diplomatie diplomatie mai știe România ce e aia! O diplomatie buna și pe termen ffff lung salvează milioane de vieți și miliarde de euro!! Noi ne scarpină chiar de nu ne manînca nimic!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray