2020-04-05 18:36

MAE: Trei ROMÂNI au fost confirmați cu CORONAVIRUS în Italia

 |  14:23
MAE: Trei ROMÂNI au fost confirmați cu CORONAVIRUS în Italia

MAE anunță că trei persoane cu cetăţenie română aflate în Italia au fost diagnosticate cu infecţie cu coronavirus.

”Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 în Italia”, conform MAE.

Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova. De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum şi oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei.

 MAE reiterează importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor italiene, precum şi necesitatea manifestării unei responsabilităţi individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenţie, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reaminteşte că cetăţenii români din străinătate care doresc să solicite informaţii despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetăţenilor români şi nu este un număr de urgenţă. De asemenea, informaţii actualizate sunt disponibile şi pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată COVID-19.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-06

In legatura cu acest articol...

UPDATE: A fost confirmat al nouălea caz de CORONAVIRUS din România

Alertă de coronavirus la Ajax Amsterdam. Trei membri ai staff-ului tehnic au fost plasați în izolare

A fost confirmat al șaptelea caz de coronavirus în România
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine