2020-07-16 19:44

Mai mulţi soldaţi ruşi au ajuns în Venezuela, sfidând astfel cererile SUA de a se retrage

 |  12:53
Mai mulţi soldaţi ruşi au ajuns în Venezuela, sfidând astfel cererile SUA de a se retrage

Mai mulţi soldaţi ruşi au ajuns în Venezuela pentru a discuta despre o cooperare militară, după cum anunţă presa rusă, iar Kremlinul respinge cererea preşedintelui american Donald Trump ca Rusia să se retragă din ţara sud-americană, scrie Reuters.

Soldaţii ruşi se află în Venezuela în vederea unei cooperări militare, însă nu au venit cu scopul de a participa la operaţiuni militare, conform agenţiei ruse Interfax care face referire la declaraţii ale ataşatului militar al Venezuelei la Moscova în acest sens, scrie News.ro.

Kremlinul a respins joi cererea preşedintelui american Donald Trump de a se retrage din Venezuela şi a informat că acţiunile sale de acolo sunt legale aşa cum au fost stabilite cu guvernul legitim de la Caracas, a scris agenţia RIA.

Trump, care a primit-o miercuri în Biroul Oval pe Fabiana Rosales, soţia liderului opoziţiei venezuelene Juan Guaido, ”Prima Doamnă a Venezulei” potrivit Casei Albe, a cerut retragerea trupelor ruse trimise în weekend în această ţară, fără să excludă vreo opţiune în a obţine plecarea acestora.

”Rusia trebuie să plece”, a declarat preşedintele Statelor Unite, adresându-se presei, în Biroul Oval, în prezenţa lui Fabiana Rosales.

Aproximativ 100 de militari ruşi au sosit în weekend la Caracas, la bordul a două avioane aparţinând Forţelor aeriene ruse.Potrivit Washingtonului, este vorba despre membri ai forţelor speciale şi în domeniul securităţii informatice.

Îndemnat să spună cum intenţionează să convingă Moscova să-şi recheme detaşamentul, Trump a răspuns ”vom vedea. Toate opţiune sunt posibile”.

Statele Unite, care reclamă ferm plecarea de la putere a lui Nicolas Maduro, l-au recunoscut, împreună cu alte aproximativ 50 de ţări. pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz