2020-02-17 11:10

Manifestanţii după ce un tânăr de culoare a fost ucis. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

 |  09:53
Manifestanţii după ce un tânăr de culoare a fost ucis. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

Poliţiştii au folosit luni seara gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii la Ferguson (Missouri), oraş devastat de o serie de revolte violente după ce un tânăr de culoare a fost ucis de un poliţist. Agenţii de poliţie, încadraţi de un vehicul blindat al SWAT şi un elicopter, le-au ordonat de mai multe ori persoanelor să se disperseze.

Oamenii legii au tras apoi grenade cu gaze lacrimogene la scurt timp după ora locală 23.00 (marţi, 07.00 ora României), provocând dispersarea mulţimii, potrivit Mediafax.

De asemenea, Garda Naţională a fost mobilizată în cursul zilei de luni pentru a sprijini poliţia locală.

Datorită acestor întăriri, luni nu au fost instituite restricţii de circulaţie, spre deosebire de sâmbătă şi duminică.

Un jurnalist al AFP a văzut la sfârşitul zilei 200 de agenţi ai Gărzii Naţionale venind şi echipându-se la cartierul general. Trăgători de elită erau postaţi pe acoperişurile magazinelor din jur.

"Misiunea lor este să protejeze americanii, dar ei duc un război împotriva cetăţenilor neînarmaţi", a declarat Ron Henry, un tânăr de culoare contactat de AFP.

Preşedintele Barack Obama a declarat că i-a recomandat guvernatorului o folosire "limitată" a acestei forţe.

"Voi supraveghea în zilele următoare ca aceasta să ajute, nu să agraveze situaţia" , a precizat Barack Obama.

Moartea lui Michael Brown, un tânăr de culoare, pe data de 9 august în circumstanţe controversate în timp ce nu era înarmat, a generat revolte în acest oraş cu 21.000 de locuitori.

Tânărul a fost lovit de cel puţin "şase gloanţe şi două probabil i-au penetrat de două ori" corpul, a declarat Michael M. Baden, legist de renume mandatat de familie.

De asemenea, legistul nu a descoperit niciun reziduu de praf de puşcă pe cadavrul victimei în vârstă de 18 ani şi "nicio urmă" de luptă.

Au fost cerute trei autopsii, una de către autorităţile locale, una de către familie şi cea de-a treia de către secretarul Justiţiei pentru a se încerca eluciderea circumstanţelor morţii tânărului de culoare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine