2019-07-18 01:37

Manifestări grandioase de Ziua Națională a Vietnamului

 |  16:20
Manifestări grandioase de Ziua Națională a Vietnamului

Între 30 august și 3 septembrie a.c., au loc pe tot teritoriul R.S. Vietnam manifestări grandioase prilejuite de cea de-a 73-a aniversare a Zilei Naționale a Vietnamului.

Astfel o delegație compusă din membrii Comitetului Central a Partidului Comunist , statului, ai Adunării Naționale și Guvernului a adus un omagiu regretatului președinte Ho Chi Minh – considerat ”părintele națiunii” - la mausoleul său din Hanoi, prin depuneri de coroane de flori. Delegația a inclus Secretarul general al partidului, Nguyễn Phú Trọng, Președintele R.S. Vietnam, Trần Đại Quang, Prim-ministrul Nguyễn Xuân Phúc, Președintele Adunării Naționale  Nguyen Thi Kim Ngan și Președintele  Frontului Comitetului Central al Patriei Vietnam, Tran Thanh Om, împreună cu un număr mare de  membri ai Partidului Comunist, lideri de stat și de guvern.

În aceeași zi, mai multe delegații, inclusiv cele din cadrul Ministerului Securității Publice și Ministerului Apărării Naționale au adus un omagiu ”tătucului națiunii” Hồ Chí Minh și altor martiri ai Vietnamului și în orașul ce poarta numele lui Ho Chi Minh, fost Saigon.

De asemenea Primul Ministru Nguyễn Xuân Phúc și soția sa, Trần Thị Nguyệt Thu, au găzduit în seara zilei de 31 august, o recepție pentru membrii corpului diplomatic acreditat la Hanoi. În numele partidului, statului, guvernului și poporului vietnamez, Primul Ministru a salutat cu căldură diplomații străini și prietenii internaționali prezenți la sărbătoare. 

”Președintele Hồ Chí Minh a condus națiunea vietnameză cu succes în lupta pentru independența națională.  La 2 septembrie 1945,președinte a citit Declarația de Independență, declarând lumii întregi întemeierea Republicii Democrate Việt Nam, acum Republica Socialistă Việt Nam. Ultimul președinte a fost un lider înnăscut, un erou național care și-a dedicat toată viața cauzelor independenței naționale, libertății și fericirii poporului, în timp ce s-a străduit neobosit în lupta sa de pace și de progres în lume. Întotdeauna încercăm să devenim un bun prieten și un partener de încredere al comunității internaționale pentru o cooperare echitabilă și profitabilă”, a spus în cuvântul său  Primul Ministru Nguyễn Xuân Phúc.

Principala orientare a relațiilor internaționale a fost totuși spre pace și cooperare, a spus el, în pofida provocărilor de securitate tradiționale și netradiționale, a protecționismului comercial și a războaielor comerciale dintre economiile puternice. A patra revoluție industrială (Industria 4.0) și răspândirea economiei digitale au avut efecte profunde asupra aproape tuturor națiunilor, inclusiv asupra Vietnamului, a spus el.

”În acest context, guvernul din Vietnam s-a concentrat pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor și a oamenilor ca o măsură a eficacității.

Întrucât viitorul Vietnamului a fost și este legat de pacea, stabilitatea și prosperitatea regională și globală, țara nu a făcut eforturi deosebite de integrare în lume, promovând în special cooperarea economică și intensificarea dialogului și cooperării cu comunitatea internațională pe baza respectului pentru independență , suveranitatea, egalitatea și avantajele reciproce, precum și dreptul internațional, în acest sens, ca fundație și cel mai eficient instrument de protejare a intereselor legitime ale statelor”, a subliniat premierul.

Actualmente R.S. Vietnam, alături de alte state membre ale ASEAN, implementează ”ASEAN Vision 2025” pentru a construi o comunitate de solidaritate, dezvoltare și prosperitate, pe lângă promovarea rolului central al blocului în arhitectura regională.

Premierul a mai adăugat că țara se pregătește în mod activ pentru Forumul Economic Mondial privind ASEAN (WEE ASEAN) 2018, programat să aibă loc la Hanoi în perioada 11-13 septembrie, sub tema "ASEAN 4.0: Antreprenoriatul și a patra revoluție industrială" cu participarea unor înalți oficiali din țări asiatice și aproape 1.000 de  întreprinzători globali.

R.S. Vietnam speră că va continua să beneficieze de sentimente bune și asistență valoroasă din partea guvernelor și popoarelor țărilor străine, a partenerilor și a prietenilor săi internaționali, a spus el. Premierul și-a exprimat convingerea că diplomații și prietenii străini vor contribui mai mult la îmbunătățirea prieteniei și cooperării dintre Vietnam și țările din întreaga lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray