2020-08-08 04:27

Manuel Valls: 1.400 francezi au plecat să lupte pentru terorism în Siria şi Irak

 |  15:07
Manuel Valls: 1.400 francezi au plecat să lupte pentru terorism în Siria şi Irak

Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat, că aproximativ 1.400 de francezi sau rezidenţi în Franţa au plecat sau şi-au exprimat disponibilitatea de a pleca să lupte pentru terorism în Siria şi Irak. Din totalul acestora, 70 au murit în lupte.

"Sunt 1.400 de indivizi dispuşi să plece pentru a lupta în cadrul jihadului, pentru terorism, în Siria şi Irak", a declarat premierul francez Manuel Valls, contactat luni de BFM TV/RMC.

"Aproximativ 70 de francezi sau rezidenţi în Franţa au murit în Siria şi Irak în rândurile teroriştilor", a completat premierul francez.

Aceste cifre reprezintă o nouă creştere în raport cu estimările oferite în urmă cu câteva săptămâni de Guvern, care era vorba de 1.200 de persoane implicate şi 60 de morţi.

Autorităţile au estimat, la jumătatea lunii decembrie, că dintre cei 1.200 de francezi sau rezidenţi în Franţa implicaţi în filiere jihadiste, 390 sunt în prezent "în zonă", iar 231 în tranzit către Irak şi Siria. De asemenea, existau estimări potrivit cărora 234 de persoane au părăsit Siria, dintre care 185 s-au întors deja în Franţa.

"Aceasta reprezintă o creştere majoră într-un timp scurt: erau circa 30 de cazuri când am devenit ministru de Interne (jumătatea lu 2012), iar astăzi sunt 1.400", a afirmat premierul Manuel Valls.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că cei doi presupuşi autori ai atacului de la săptămânalul satiric Charlie Hebdo, Cherif şi Said Kouachi, au făcut parte "fără îndoială" dintre cei care au plecat pentru a se "forma pentru moarte şi teroare".

În ceea ce îl priveşte pe al treilea bărbat care a comis atentate, Amedy Coulibaly, acesta "nu a plecat niciodată, nu era în vizorul serviciilor de informaţii". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz