2020-08-05 14:26

Marea Britanie adoptă o nouă măsură de descurajare a imigraţiei

 |  09:55
Marea Britanie adoptă o nouă măsură de descurajare a imigraţiei

Marea Britanie își intensifică restricțiile privind accesul imigranților la beneficii sociale în condițiile în care premierul David Cameron încearcă să reducă venirea muncitorilor străini în țară în perspectiva unor alegeri naționale anul viitor, transmite agenția Reuters.

Sondajele de opinie arată că alegătorii sunt îngrijorați din cauza nivelurilor de imigrație, o tendință reflectată inclusiv în popularitatea crescândă a formațiunii eurosceptice UK Independence Party (UKIP) ce se opune 'imigrației cu ușile deschise' și a început să își extragă susținători din rândurile simpatizanților conservatori ai lui Cameron, relatează Agerpres.

Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP) ar urma să se claseze pe primul sau al doilea loc în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European programate luna viitoare, în timp ce conservatorii ar putea termina pe poziția a treia. Drept urmare, David Cameron a încercat să dea dovadă de fermitate pe acest subiect prin înăsprirea legislației privind acordarea de vize pentru imigranții din afara UE și prin restricționarea accesului la beneficii sociale pentru cetățenii europeni.

În conformitate cu decizia anunțată marți, imigranții din toate țările care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-și găsi un loc de muncă vor trebui să aștepte trei luni înainte să poată avea acces la asistență socială pentru copiii lor. Acest anunț se adaugă altuia referitor la o perioadă similară de așteptare de trei luni pentru a putea accesa ajutorul de șomaj, introdusă în acest an la scurtă vreme după ridicarea restricțiilor de pe piața muncii britanice pentru cetățenii români și bulgari.

De asemenea, noii solicitanți de asistență nu vor mai beneficia de acces automat la servicii de traducere, iar cei care nu cunosc limba engleză vor fi sancționați dacă nu își vor îmbunătăți abilitatea de a vorbi în această limbă. 'Aceste schimbări trimit un mesaj puternic potrivit căruia sistemul nostru de asistență socială nu ar trebui abuzat și îi vor descuraja pe cei care cred că pot veni în Marea Britanie în primul rând pentru acest lucru', a explicat Nicky Morgan, responsabilă în cadrul Ministerului de Finanțe britanic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz