2020-07-07 16:57

Marea Britanie: David Cameron nu este de acord cu numirea lui Jean-Claude Juncker

 |  00:39
Marea Britanie: David Cameron nu este de acord cu numirea lui Jean-Claude Juncker

Șeful Guvernului de la Londra, David Cameron, atrage atenția că numirea Jean-Claude Juncker trebuie să fie rezultatul negocierii între membrii Consiliului European. El susține că se va opune „până la capăt” impunerii sale de către Parlamentul European (PE).

Prim-ministrul Marii Britanii, conservatorul David Cameron, a avertizat liderii europeni că nu va renunța la opoziția sa față de numirea fostul premier al Luxemburgului, popularul Jean-Claunde Juncker, la conducerea Comsiei Europene (CE). Liderul britanic susține că se va opune „până la capăt”.

„Există un principiu important care afirmă că membrii Consiliului European, şefii de stat şi de guvern sunt cei care propun numele preşedintelui Comisiei Europene. Este un principiu foarte important”, a explicat șeful Guvernului de la Londra. Cameron a adăugat că este inacceptabil ca Jean-Claude Juncker să fie impus de Parlamentul European.

Jean-Claude Juncker, propunerea Partidului Popular European la funcția de președinte al CE, nu a reușit să obțină sprijinul tuturor liderilor europeni. Conservatorul Viktor Orban (Fidesz, Ungaria), liberalii Mark Rutte ( Partidul Popular al Libertăţii şi Democraţiei, Olanda,) Fredrik Reinfeldt (Partidul Moderat, Suedia) şi Jyrki Katainen (Partidul Coaliţiei Naţionale, Finlanda) sunt alți politicieni europeni care și-au exprimat deja dezacordul față de nominalizarea lui Juncker. Cancelarul german, Angela Merkel, este un ferm susținător al politicianului din Luxemburg.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz