2020-08-08 04:19

Marea Britanie după referendumul din Scoția: Regina Elisabeta face apel la unitate

 |  23:01
Marea Britanie după referendumul din Scoția: Regina Elisabeta face apel la unitate

Casa Regală britanică încearcă să împace societatea scoțiană după eșecul referendumului. Intervenția reginei Elisabeta are loc în urma unei campanii extrem de agresivă a partizanilor independenței.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a intervenit vineri pentra a detensiona situația din Scoția. Referendumul organizat joi a fost câștigat de tabăra unionistă, spre marea dezamăgire a celor care militau pentru independență.

„Mulți din Scoția și din alte părți nutresc astăzi sentimente și emoții contrastante — în rândul prietenilor, familiei și vecinilor. Aceasta este, desigur, natura tradiției democratice solide de care ne bucurăm în această țară. Dar nu am nicio îndoială că aceste emoții vor fi temperate de o înțelegere a sentimentelor celorlalți”, a declarat monarhul britanic. Elisabeta a vorbit scoțienilor despre „dragostea durabilă pentru Scoția” și și-a exprimat speranța că aceștia vor putea să își depășească diferențele de opinie.

Aproximativ 55,3% dintre scoțieni s-au pronunțat în favoarea menținerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Potrivit Agerpres, ratat de participare la vot a fost de 84,6%. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-19Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
25 Sep 2014

pe cand referendumurile din Canada si Australia?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz