2020-04-05 22:56

Marea Britanie părăsește UE. Boris Johnson: Este momentul unei adevărate reînnoiri

 |  11:15
Marea Britanie părăsește UE. Boris Johnson: Este momentul unei adevărate reînnoiri

Brexitul urmează să aibă loc la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, la 1.317 zile de la decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană (UE) la 23 iunie 2016. Odată cu plecarea a 66 de milioane de locuitori, populaţia UE va scădea la aproximativ 446 de milioane de oameni. Teritoriul Uniunii se va micşora, de asemenea, cu 5,5%. Premierul Britanic, Boris Johnson, apreciază momentul ca fiind un nou început, timpul pentru un nou act, relatează AFP.

"Nu este un sfârşit, ci un început", va spune liderul conservator în discursul său către naţiune la ora 22:00 GMT, cu o oră înainte de retragerea istorică a Regatului Unit, care va deveni prima ţară care va ieşi din Uniunea Europeană.

"A sosit momentul când zorii apar şi perdeaua se ridică peste un nou act", a continuat premierul britanic, conform unor extrase comunicate de serviciile sale. ''Acesta este momentul unei adevărate reînnoiri şi al unei schimbări naţionale'', a spus el.

Boris Johnson doreşte, de asemenea, să lase în trecut diviziunile care i-au scindat pe britanici de la votarea Brexitului de către 52% dintre ei în cadrul referendumului din 2016. ''Slujba noastră în guvern - munca mea - este să ne unificăm şi să ne conducem înainte'', a afirmat el, potrivit surselor citate.

Pentru a marca Brexitul, şeful guvernului va reuni vineri consiliul său de miniştri în Sunderland (nord-estul Angliei). Oraşul, care a votat în proporţie de 61% în favoarea Brexitului în 2016, găzduieşte principala fabrică europeană a producătorului auto japonez Nissan, al cărui viitor era compromis în cazul unui Brexit dur, evitat datorită încheierii unui acord de divorţ cu Bruxelles-ul, notează AFP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine